GPS tridimensional pe masina

Reprezentantii Volkswagen si Google au prezentat in Las Vegas, SUA, o noua viziune asupra sistemelor de navigatie folosite pe automobile. Cele doua companii vor calabora cu producatorul de placi video nVidia pentru realizarea unui sistem de navigatie 3D.

Noul dispozitiv va permite pasagerilor autoturismelor sa recunoasca locul in care se afla in functie de topografie. Purtatorul de cuvint al concernului Volkswagen a aratat insa ca totul este la stadiul de proiect si a precizat ca nu exista, cel putin in acest moment, planuri precise privind montarea dispozitivului pe autoturisme.

In prezent, inginerii Volkswagen lucreaza la realizarea altor dispozitive de navigatie prin satelit. Printre acestea se numara si un sistem de navigatie care va putea oferi chiar si informatii personalizate pentru fiecare utilizator in parte.

Colaborarea dintre producatorul german de autoturisme si motorul de cautare pe Internet vine sa confirme progresul pe care Google il inregistreaza in ceea ce priveste extinderea activitatilor. Tot ca parte a strategiei de diversificare a operatiunilor, in iunie anul trecut, Google a introdus serviciul Google Earth, care ofera gratuit imagini din satelit.

Google Earth a fost indelung controversat dupa ce o serie de guverne au aratat ca, prin intermediul acestuia, oricine poate avea acces la imagini cu diverse obiective strategice, cum ar fi aeroporturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.