Lansare Toyota Auris

Toyota Romania a lansat pe piata romaneasca Auris, noua Toyota, in cadrul unui eveniment organizat la Fratelli Studios. Peste 350 de invitati – jurnalisti, parteneri Toyota si vedete au asistat la show-ul inspirat de Auris, care si-a propus sa transmita dimensiunea emotionala si armonia pe care Auris, noua Toyota o creeaza intre sofer si masina. Printre invitatii care au fost atrasi de noua Toyota s-au numarat Virgil Iantu, Adrian Bucur, Ana Maria, Aura Urziceanu, Emil Mitrache, zis si Americanu’ si altii.

Numele de Auris a fost explicat chiar de Directorul General al Toyota Romania, dl. George Kyriazis: “Toyota avea nevoie de un nume nou pentru reprezentantul sau in segmentul C-hatchback – un nume usor de pronuntat in toate limbile europene si care sa dea viata conceptului prezentat inca de anul trecut. Raspunsul a fost Auris, un nume care completeaza celelalte modele de succes ale gamei Toyota – Yaris si Avensis si simbolizeaza in acelasi timp nobletea, valoarea, prin asocierea cu simbolul aurului”.

“Cu Auris, Toyota marcheaza o noua etapa de crestere si intelegere a nevoilor consumatorilor sai europeni. Auris, noua Toyota face parte din segmentul C – hatchback, in care ne adresam unui public relativ tanar, independent, atat barbati cat si femei, care vor acum mai mult decat o masina rationala si economica; vor produse sofisticate, care sa ii surprinda. Iata de ce Toyota a creat Auris, o masina cu care placerea de a conduce va deveni o experienta speciala”, a declarat Mihai Bordeanu, Director de Marketing Toyota Romania.

“In Romania, Toyota estimeaza ca vanzarile Auris vor depasi 1300 de autoturisme in 2007, urmand ca in 2008 numarul sa depaseasca 2000 de masini vandute”, a mai adaugat Mihai Bordeanu. In Romania pretul de pornire al Auris este 14.689 euro DDP.

Cu un design inovativ si o alura sportiva, Auris, noua Toyota, a fost acompaniata aseara live de un trio de instrumentisti exceptionali: Cristian Soleanu, unul dintre saxofonistii romani celebri, ATI, percutie si Alex Harding, saxofon bariton, muzician originar din New York si votat in mod constant unul dintre cei mai mari saxofonisti din lume de catre publicatiile de specialitate.

Melodia interpretata de cei trei instrumentisti, inspirata de caracteristicile dinamice, urbane si indraznete ale Auris, a fost compusa de catre Electric Brother si Vlaicu Golcea, un duo binecunoscut scenei muzicale din Romania.

O trupa de dansatori imbracati in culoarea sugerata chiar de numele masinii – auriu, au completat spectacolul printr-un dans modern, declansat de insusi modelul Auris, care a dat viata pe rand statuilor aurii.

“Segmentul C este cel de-al doilea ca marime pe piata auto europeana si romaneasca, un segment foarte stabil si important pentru toti producatorii de masini. Suntem convinsi ca Auris se va impune in aceasta categorie, pentru ca aduce o perspectiva inovatoare si foarte fresh asupra a ceea ce ar trebui sa fie un hatchback compact” a declarat Mihai Bordeanu.

Datorita designului special creat pentru Europa si performantelor sale excelente, noua Toyota satisface nevoile in schimbare ale consumatorilor segmentului C, oferind in acelasi timp valorile traditionale ale unei masini Toyota: calitate superioara, fiabilitate si placerea de a conduce.

Designul Auris a fost creat la centrul de design Toyota din Europa – ED2, in armonie cu noua filosofie de design promovata de Toyota, intitulata “claritate vibranta”. Atributele de baza ale acestei filosofii sunt viziunea si dinamismul, concretizate intr-o abordare rationala si practica.

Auris, noua Toyota, a fost creata pornind de la sofer, dinspre interior inspre exterior, calitatea sa superioara si interiorul inovativ aducandu-l pe acesta si pe pasageri in armonie cu masina. Consola centrala inaltata reprezinta o declaratie de curaj si de personalitate care simbolizeaza si contribuie la alura sportiva a masinii. In acelasi timp, interiorul este si elegant si practic, datorita schimbatorului de viteza si a celorlalte elemente de control dispuse la o inaltime ergonomica perfecta.

La exterior, Auris afiseaza o silueta puternica si dinamica si un comportament indraznet.

Spatiul interior este maximizat datorita abordarii dinspre interior spre exterior, oferind pasagerilor din spate o podea lata si ferestre laterale la o inaltime mai mare. Construita pe o platforma cu totul noua, Auris are o lungime totala de 4.220 m si un ampatament de 2.600, ceea ce confera automobilului o stabilitate excelenta si confort maxim pentru pasageri. Inaltimea de 1.515 m si latimea de 1.760 m contribuie de asemenea la crearea unui interior spatios si stabil si la o alura sportiva in exterior.

Gama de modele Auris va acoperi intreaga paleta de cerere din segmentul C. Auris va fi disponibila in varianta cu 5 usi, cu propulsoare pe benzina si motorina, ce indeplinesc normele Euro IV: doua modele pe benzina de 1.4 VVT-i si 1.6 Dual VVT, si doua pe motorina: 1.4 D-4D si 2.0 D-4D.

Noul propulsor pe benzina de 1.6 litri beneficiaza de un sistem dual VVT-i, asigurand un proces de combustie eficient si o putere imbunatatita.

Noua Toyota ofera o gama larga de cutii de viteza, noutatea fiind o cutie cu transmisie manuala cu sase viteze pentru motorul 2.0 D-4D. Un nou sistem MultiMode va fi disponibil pentru 1.4D – 4D si 1.6 Dual VVT-i.

Auris a primit punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor Euro-NCAP. O mare contributie la acest rezultat a avut si designul refacut al structurii frontale, care a adus un rezultat bun la capitolul protectie pietoni.

Prezentata in premiera in ianuarie 2007 la Barcelona, noua Toyota este disponibila spre vanzare pe pietele europene si in Romania incepand cu aceasta luna, alaturandu-se modelelor de succes Yaris, Corolla si Avensis.

Auris este conceputa si fabricata in Europa, asa cum promite strategia de localizare a Toyota, aceea de a “construi masini aproape de locul unde sunt vandute”. Toate fabricile Toyota din Europa opereaza la acelelasi standarde de calitate internationale, sub umbrela globala “Made by Toyota”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.