VODAFONE BUCHAREST CHALLENGE 2007

Astazi, in Piata Constitutiei din Capitala, pe locul unde se ridica tribuna oficiala pentru cel mai mare eveniment al motorsportului romanesc de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, a avut loc o interesanta Conferinta de presa. Au fost prezenti atat ing. Constantin Niculescu, presedintele ACR, reprezentand Autoritatea Sportiva Nationala, delegata de FIA pentru Romania, cat si organizatorii directi, in frunte cu dl.Hartmuth Beyer (CEO Bucharest Ring), cunoscutul promotor al circuitelor de viteza din Campionatele Europene FIA – GT, dl.Hermann Tilke, celebrul arhitect al marilor circuite de F1, dl.Paul Markovits, Senior Director Brand & Marketing Communications Vodafone, dl.Radu Ancuta, director, Directia Integrare Europeana a Primariei Municipiului Bucuresti, dl.Eusebiu Margusoiu, director Marketing Pepsi Americas, dl.Cornel Dinu, manager sportiv la Clubul Dinamo.

In fata unui mare numar de ziaristi din media scrisa si audio-vizual, cei prezenti in staff-ul Conferintei de presa au subliniat convingerea lor ca acest important eveniment sportiv se va bucura de un interes deosebit nu numai pentru cei circa 70.000 de spectatori ce vor lua loc in tribune, ci si pentru toti iubitorii motorsportului de la noi.

In plus, s-a subliniat ca Primaria Generala a Capitalei va beneficia de importante fonduri rezultate din sponsorizari, din comisioanele pentru transmisiile televizate, precum si din incasari sau din taxele de inchiriere a spatiului public. De asemenea, s-au dat asigurari certe ca intreaga zona va fi readusa intocmai la conditiile initiale de confort urban, inclusiv imbunatatirile efectuate traseului de concurs si reamenajarea spatiilor verzi ce ar putea fi afectate.

Ca reprezentant al FIA, ing.Constantin Niculescu, presedintele ACR, a tinut sa puncteze efectul mediatic deosebit pe care il va avea aceast important eveniment sportiv in lumea curselor din Europa, nu doar prin transmisiile televizate in direct, in toata lumea, de mai multe posturi de televiziune, ci si prin includerea Bucurestiului pe harta importantelor concursuri de viteza.

Cum se stie, Bucharest Challenge 2007 este singura cursa din Campionatul European FIA GT3 ce se desfasoara pe un circuit urban. O atractie o constituie, fara indoiala, si uriasa cladire a Parlamentului Roman – in jurul caruia a fost desenat circuitul – socotita cea mai mare cladire administrativa existenta in Europa.

De asemenea, presedintele ACR a tinut sa mai sublinieze ca, dincolo de interesele politice, contractul incheiat pe zece ani cu Municipalitatea bucuresteana prevede o continua imbunatatire a tuturor conditiilor de concurs, atat in ceea ce-i priveste pe piloti, cat si pe spectatori, fapt ce va transforma Bucurestiul intr-un mare punct de atractie pentru motorsportul din Europa si chiar de pe alte continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.