Pilotii romani la Vodafone Bucharest Challenge

Imnul Romaniei s-a auzit la Cupa Dacia Logan. Constantin Raileanu a avut un sfarsit de saptamana perfect la Vodafone Bucharest Challenge 2007. Fostul pilot din Formula Ford a plecat in prima cursa din cadrul Cupei Dacia Logan, programata sambata 19 mai, de pe pozitia a patra a grilei de start si dupa o cursa spectaculoasa a ajuns pe pozitia secunda.

“A fost o cursa excelenta si ma bucur ca am reusit sa urc pe podium la prima mea participare in Cupa Dacia Logan”, a spus Raileanu.

Duminica, cel mai bun pilot roman din competitia monomarca a avut o evolutie si mai spectaculoasa. Constantin Raileanu a avut un start excelent, instalandu-se la conducerea cursei, conducere pe care nu a mai cedat-o pana la final.

“M-am simtit fantastic pe prima treapta a podiumului si am fost foarte emotionat in timpul intonarii imnului. Ma bucur ca am reusit sa castig aici si sper ca aceasta victorie sa ma ajute in cariera mea de acum incolo”, a spus Raileanu, dupa ultima cursa din cadrul Cupei Dacia Logan.

Victorie in Dodge Viper Cup
Mihai Marinescu si Claudiu David au debutat, in acest sfarsit de saptamana, in Campionatul European FIA GT3 la volanul unui Dodge Viper. In prima cursa, programata sambata, 19 mai, echipajul roman a plecat de pe pozitia a 23-a si a trecut linia de finish al 18-lea, in ciuda faptului ca au detinut a treia pozitie in prima jumatate a cursei.

“Am avut un start foarte bun, dar ploaia ne-a cam dat peste cap strategia de cursa, iar experienta anterioara a unor echipe si-a spus cuvantul. A fost o cursa frumoasa si sunt sigur ca in cursa a doua ne vom descurca mult mai bine”, a spus Mihai Marinescu.

Duminica, in ultima zi a Vodafone Bucharest Challenge, echipa de romani a avut intr-adevar mai mult noroc: Mihai Marinescu si Claudiu David au facut schimb de locuri – Marinescu a condus in prima parte, iar David a preluat volanul in cea de-a doua – si au facut o cursa excelenta, reusind sa intre in top 10. Din pacate, la scurt timp dupa ce au trecut linia de sosire, au fost informati de o penalizare de 30 de secunde pe care au primit-o pentru ca au ignorat un steag galben.

Aceasta penalizare i-a coborat 5 locuri in clasamentul final al cursei, pana pe locul 14, dar nu a afectat pozitia lor in clasamentul Dodge Viper Cup, unde raman lideri.

“Am facut o cursa excelenta si imi pare rau ca nu am vazut acel steag galben care a costat echipa atat de multe secunde. Am dat tot ce-am putut si sunt increzatori in viitor. Consider ca avem motive sa fim mandri – suntem primii piloti romani care participa la o cursa in cadrul Campionatului European FIA GT3 la Bucuresti, primul echipaj romanesc clasat intr-un top 10 al unei astfel de competitii si multe altele”, a declarat Claudiu David dupa cursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.