Romanul e “de stanga” din nastere!

Nu ma refer la politica atunci cand spun ca romanii trag spre stanga cu obstinenta… Ci la mersul pe sosea, autostrada sau poteca de capre. Ma uimeste cu cata nonsalanta stau soferii nostri pe banda de viteza, mai ales cand merg cu 60 km/h.

Vii, te asezi frumos in spate, dai semnal sa treci si… nimic. Dai cu farurile, tot degeaba. 60 poate masina, 60 merge, dar pe banda de viteza… Dai claxon dupa claxon, degeaba, romanul nu e interesat de tine ca ai Audi A6 si mergi cu 300 km/h. El merge in treaba lui. Pe stanga.

Cel mai interesant este insa cand o iei prin dreapta si il depasesti. Se uita asa de urat la tine, ca si cum tu esti prostul care incurca o autostrada intreaga. Aviz idiotilor care nu au invatat inca sa citeasca: in codul rutier actual, in cazul in care ai mai multe benzi pe un sens, se circula pe banda din dreapta, banda din stanga este pentru depasiri.

Caz particular in capitala sau in orasele unde exista 3-4 benzi pe sens chiar in oras: daca viteza maxima permisa este de 60 km/h, nu inseamna ca trebuie sa mergem cu 60 km/h pe banda din mijloc. Ca sa fiu mai bine inteles: comunismul s-a cam terminat in 89, e timpul sa trecem spre dreapta, tovarasi!

0 thoughts on “Romanul e “de stanga” din nastere!

 1. robert

  Ai inteles gresit. Daca un automobil e stationat neregulamentar si il depasesc pe linie continua, eu nu sunt vinovat, desi clar fac o abatere, depasind linia continua. Asa zice Codul si la fel de valabil e si ce am scris mai sus. La prima vedere ai dreptate, insa primul care greseste este cel pedepsit de cod.

 2. hoinar

  Salutare,

  Eu stiu ca in gandirea romanului regulile sunt facute pentru a fi incal(e)cate.
  Acelasi cod rutier care iti spune ca se circula pe banda din dreapta, zice ca nici nu ai voie sa circuli cu mai mult de 50(60 sau alte limite) in oras. Deci dumneata, in ilegalitate (daca el e cu 60 si vrei sa-l depasesti..e clar) apostrofezi pe cineva care merge ceva mai corect.
  Suntem romani, nu?
  Tin sa-ti reamintesc ca una din cele mai intalnite cauze ale accidentelor rutiere nu sunt rularea pe banda gresita (nu vorbesc aici de mers pe contrasens), ci viteza prea mare.

  Succes si drum intins fara evenimente.

  ps.: Nu sunt sfant, dar mi se pare o gluma proasta sa acuzi pe cineva ca nu respecta anumite reguli, cand nici noi nu le respectam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.