Pirelli, test anvelopele prin monitorizare satelit

Departamentul „Teste” Pirelli a adoptat o metoda originala de experimentare. Pe parcursul unei curse de aproximativ 10.000 kilometri, 5 motociclisti vor testa „intr-un laborator in aer liber”, anvelopele Pirelli, transmitand toate datele catre un satelit orbital. Prin intermediul acestui sistem, care utilizeaza cea mai sofisticata tehnologie, vor fi posibile colectarea si procesarea in timp real a tuturor datelor legate de uzura, indice de greutate precum si de solicitarile la care sunt supuse anvelopele in timpul rulajului.

Acest tur va incepe la Giarre (Sicilia), va traversa orasul Milano, dupa care va continua prin Grecia, Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria, Austria, Germania Olanda, Belgia, Marea Britanie, Spania si Franta, obiectivul fiind acela de a testa anvelopele pe toate tipurile de strazi, incepand cu cele de mare viteza precum autostrazile germane pana la rulajul in conditii grele de tip anatolian.

Partener al expeditiei este compania Danese, lider pe piata mondiala in fabricarea de imbracaminte destinata motociclistilor, care, de altfel, a si sponsorizat acest eveniment.

Slatina, 14 Septembrie – Zece mii de kilometrii parcursi pe drumuri din Anatolia si Europa, supravegheati indeaproape de vigilentul ochi al satelitului, gata sa inregistreze toate datele semnificative, pentru un test care este absolut fara precedent in lumea celor doua roti atat in ceea ce priveste metoda cat si tehnologia.

Turul Pirelli Factory – Ultimul Test va incepe din Giarre pe 10 septembrie fiind conceput si realizat de catre Departamentul de teste la BU Moto Pirelli; scopul turului este acela de a gasi solutii ingenioase/revolutionare pentru “maxi-tururile” motociclistilor.

Cinci motociclete vor fi folosite pentru acest test de-a lungul Europei, tur ce va incheia pe data de 25 septembrie la Giarre, dupa ce, pe toata durata calatoriei intreprinsa prin tarile europene, de la Turcia la Spania, trecand prin Germania si Marea Britanie, pe toate tipurile de drumuri si in orice conditii meteorologice: de la autostrazile de mare viteza din Germania pana in Turcia cu drumurile rurale caracteristice, de la traficul din Milano pana la curbele din Pirinei si Carpati.

Tinta acestui tur Pirelli Factory, care include intre altele, fabricile si sediile Grupului Pirelli din intreaga Europa, este de a testa noile produse in conditii reale de trafic si uzura precum si de a gasi solutii care sa corespunda tuturor cerintele ale motociclistilor, eliminand astfel orice element artificial din cadrul testelor efectuate in laboratoare si dand astfel posibilitatea realizarii acestora intr-un „laborator” in aer liber, functional 24 de ore din 24 si care utilizeaza cele mai sofisticate tehnologii.

Orice miscare a celor cinci motociclisti Pirelli, orice variatii sau modificari survenite in timpul utilizarii motocicletelor, orice modificare a anvelopelor vor fi monitorizate si inregistrate gratie acestui nou sistem. Satelitul monitorizeaza permanent si datele referitoare la viteza la sol, la axe de rotatie si la eliminarea gazului de esapament.

Toate datele testului, care se doreste a fi unul dintre cele mai riguroase si realiste de pana acum, vor fi completate de altele referitoare la temperatura anvelopelor, calitatea asfaltului, etc. Toate informatiile vor fi ulterior comunicate departamentului de testare al firmei Pirelli.

Scopul acestui tur este de a garanta siguranta maxima, performante extraordinare si o calitate impecabila – fiecare dintre ele reprezentand de fapt calitatile/atuurile care au facut din Pirelli liderul mondial in materie de anvelope de inalta tehnologie si performanta.

“Factory Tour” este o continuare a sofisticatei si indelungatei experiente in dezvoltarea de noi produse de inalta tehnologie”, a explicat Guglielmo Fiocchi, director al BU Moto si Vice – Presedinte al sectorului Pirelli Anvelope“. Pilotii au obligatia de a parcurge mii de kilometrii saptamana de saptamana, in orice conditii, testand astfel anvelopele pana la limita acestora, dupa ce toate utilajele de testare din laboratoare si-au facut deja datoria.

Departamentul de testare a identificat si realizat teste metodologice precise si riguroase, cele mai multe dintre ele corespunzand cerintelor fabricilor producatoare de motociclete, aflindu – se astfel, in permanenta in cautarea si implementarea de noi solutii aliniate spiritului si tendintelor Pirelli.

Pentru o satisfactie permanenta si o maxima siguranta, motocicletele vor fi echipate cu sistemul K – Pressure, ce contine asa numitele valve inteligente inovate de Pirelli, care fac posibila pastrarea unei presiuni constante in interiorul anvelopei.

Partener la acest tur de testare va fi Dainese, lider mondial in sectorul de imbracaminte pentru motociclisti, care a si fabricat o linie speciala pentru acest eveniment, utilizand materiale si solutii tehnice care, pe toata perioada de desfasurare a turului, vor fi de asemenea testate si confirmate.

Pirelli Factory Tour va incepe din Sicilia, acolo unde se afla si departamentul de testare, va traversa Grecia, de – a lungul coastei, ajungand in Turcia si continuand cu Anatolia. Dupa aceea, se vor intoarce pe un drum lung si anevoios prin Balcani, vor traversa Bulgaria, Romania si Ungaria si, dupa ce vor strabate Austria, se vor indrepta catre modernele autostrazi ale Germaniei, continuand cu Olanda, Belgia si Franta dupa care se vor indrepta catre Marea Britanie.

Dupa o reintoarcere in Franta, motociclistii vor ajunge in Barcelona, se vor indrepta apoi catre Italia vor traversa Franta prin partea sudica, ajungand la Torino, continuand cu Milano si se vor indrepta in jos catre Italia Peninsulara, spre Sicilia.

Turul va ajunge in toate centrele de productie ale firmei Pirelli de pe continent: Izmit, Slatina, Breuberg, Burton on Trent, Manresa, Settimo Torinese si Milano, motociclistii avand printre altele si misiunea de ambasadori ai spiritului atat de animat al “ Pirelli People” – aducand cu ei motivatia, orientarea catre ceva mai bun, apropierea multiculturala si intensul spirit al Grupului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.