“Siguranta pentru toti”

www.sigurantapentrutoti.ro – primul website din Romania al campaniei “Siguranta pentru toti”. Recunoscut ca fiind constructorul cu gama cea mai sigura de modele (8 vehicule cu maximum de 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP), Renault se concentreaza nu doar pe oferirea unei protectii maxime tuturor pasagerilor vehiculelor sale, dar se implica la scara internationala in sensibilizarea copiilor si tinerilor in ceea ce priveste siguranta rutiera.

In Romania, Renault desfasoara pentru al patrulea an consecutiv campania “Siguranta pentru toti”, adresata elevilor de clasa a IV din toata tara. Sloganul campaniei de anul acesta: “Imprieteneste-te cu zebra si castiga premii”

Spre deosebire de anii precedenti, actualul program este de o amploare mult mai mare gratie si crearii unui levier de comunicare perfect adaptat timpului:un site dedicat ww.sigurantapentrutoti.ro.
Acesta ii ajuta pe copii nu doar sa se informeze, dar le ofera si posibilitatea de a-si exprima propria viziune asupra sigurantei rutiere, desenand si inscriindu-si lucrarile on line.
Cele mai bune 8 lucrari ( reprezentand 8 scoli din toata tara unde elevii respectivi invata) votate de catre utlizatorii site-ului vor beneficia de cursuri si kit-uri de siguranta rutiera.

La sfarsitul cursurilor, elevii din cele 8 scoli vor avea din nou ocazia sa transpuna in arta (desen, teatru, muzica) ideile cu care au ramas in urma desfasurarii programului, cele mai bune 3 lucrari fiind premiate.
Programul “Siguranta pentru toti”, se va derula intre 19 septembrie – 30 noiembrie, bucurandu-se de sustinerea Inspectoratului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineterului.

Campania nationala de educatie rutiera “Siguranta pentru toti” se desfasoara in doua etape:
– Etapa I consta in realizarea unui desen legat de mascota concursului (Zebra) si circulatia rutiera direct pe site-ul concursului – www.sigurantapentrutoti.ro. Copiii care viziteaza site-ul vor vota online desenele, urmand ca cele mai votate 8 desene sa se califice pentru cea de-a doua etapa.
– In etapa a II-a, un reprezentant al Politiei Rutiere si unul Renault vor sustine cursuri de siguranta rutiera in cele 8 scoli unde elevii castigatori invata.

Date generale despre campania “Siguranta pentru toti”
Lansata in 2000, campania internationala “Siguranta pentru toti” are ca obiective informarea, sensibilizarea si educarea tinerilor cu privire la siguranta rutiera, inducandu-le acestora comportamentul ce trebuie adoptat din punct de vedere rutier, inca de la cea mai frageda varsta. Aceasta campanie reprezinta cea mai mare actiune realizata de catre un constructor de automobile la nivel mondial, cu 22 de tari implicate si peste 8 milioane de tineri informati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.