BMW recompensat pentru fiabilitate

ADAC a decernat premiul „Gelber Engel” („Ingerul galben”) pentru fiabilitate modelului BMW X3. Cu alte doua modele intre primele patru in acest clasament, BMW Group demonstreaza calitatea modelelor sale.

Renumitul premiu „Gelber Engel”, decernat de ADAC, a demonstrat inca o data calitatile marcilor BMW si MINI. Distinctia oferita de cel mai mare club auto din lume a desemnat BMW X3 ca fiind cel mai fiabil automobil de pe soselele Germaniei. Prin BMW Seria1, pe pozitia a treia, si MINI, pe pozitia a patra in acest clasament, se confirma nivelul calitativ al marcilor BMW Group. Evaluarea are la baza statistici de asistenta tehnica pentru anul precedent si un sondaj realizat printre membrii ADAC.

Conform statisticilor ADAC, probabilitatea ca modelele BMW si MINI sa intampine probleme tehnice de functionare este foarte redusa. Astfel, renumitul serviciu de asistenta al ADAC – „Gelber Engel” (Ingerul galben) – a inregistrat foarte putine solicitari in ceea ce priveste modelul BMW X3. Mai putin de un automobil din 1000 a intampinat probleme de functionare, a subliniat expertul ADAC Thomas Kroher.

BMW X3
Fiabilitatea pe care BMW X3 a demonstrat-o se regaseste si in aprecierea de care acest model se bucura in toate clasele. In Germania ocupa prima pozitie in segmentul sau la numarul de unitati livrate in 2007. In Romania, fara competitori directi in categoria SUV compact premium, este unul dintre cele mai apreciate modelele BMW, cu 473 de unitati livrate in 2007.

In prezent, in intreaga tara se deruleaza campania BMW X3 xDrive, prin care BMW Group Romania si reteaua nationala de dealeri BMW ofera cel mai performant sistem de tractiune integrala, cu cele mai rapide reactii dintre toti competitorii, pentru o rata lunara de 398 EUR (fara TVA).

„Gelber Engel”
Rezultatele studiului ADAC de calitate sunt realizate pe baza statisticilor de depanare, care insumeaza un total de 400 000 de interventii din partea echipelor „Gelber Engel”. De asemenea, prin intermediul publicatiei „ADAC motorwelt” se realizeaza un sondaj in randul membrilor clubului.

Se iau in considerare toate modelele prezente pe piata de cel putin trei ani, cu o cifra de vanzari pe piata germana de peste 10 000 unitati anual. Evaluarea fiabilitatii se face prin raportarea numarului de interventii de asistenta la 1000 unitati inmatriculate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.