Restrictii de circulatie pe 2-4 aprilie

In perioada 2 – 4 aprilie a.c. se vor introduce restrictii de circulatie, necesare asigurarii deplasarii in bune conditii a coloanelor oficiale participante la Summit-ul NATO, dupa cum urmeaza:

– se va delimita un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale de la Aeroportul International Henri Coanda la Palatul Parlamentului. Separarea culoarului va fi materializata prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisa patrunderea pe acesta;

– pe Sos. Bucuresti – Ploiesti, de la aeroport pana la Piata Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia autovehiculelor va fi permisa, in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri;

– pe Sos.Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, va fi interzisa circulatia autovehiculelor pe segmentul central, aceasta desfasurandu-se pe arterele laterale;

– va fi inchisa circulatia pe Sos. Kiseleff intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare, pe Calea Victoriei pana la Podul Natiunile Unite si pe B-dul Natiunile Unite;

– va fi inchisa circulatia in perimetrul Palatul Parlamentului respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie intre Sos. Panduri si B-dul Libertatii, B-dul Unirii intre B-dul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe B-dul Libertatii;

Tot acest traseu, incepand de la Aeroportul Henri Coanda pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar in urmatoarele puncte: Sos. Bucuresti Ploiesti – B-dul Aerogarii, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff – str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei – B-dul Dacia, Calea Victoriei – B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei – Pod Natiunile Unite.

In una din zile, in intervalul 2 – 4 aprilie a.c., se va interzice circulatia rutiera pe B-dul Regina Elisabeta, B-dul Eroii Sanitari si in perimetrul Palatului Cotroceni respectiv Sos. Cotroceni, intre Pod Cotroceni si Piata Leu, Str. Dr. Gheorghe Marinescu, B-dul Geniului pe sensul dinspre Sos Panduri catre Piata Leu. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la P-ta Operei si la intersectia B-dul Eroilor – B-dul Eroii Sanitari.

Oprirea autovehiculelor va fi interzisa pe traseele mentionate, atat pe carosabil cat si pe trotuar, pe strazile ce acced catre culoar, pe o distanta de 10-15 metri, precum si in perimetrul obiectivelor.

Sambata, 29 martie a.c., va avea loc simularea realizarii culoarului unic prin amplasarea balizelor si a celorlalte indicatoare rutiere, care vor ramane dispuse pe partea carosabila. Conducatorii auto vor putea folosi si benzile culoarului unic dupa terminarea simularii.

In ziua de 29 martie a.c., precum si in intervalul 02-04 aprilie, semnalizarea rutiera va fi modificata si completata cu indicatoare de orientare.

Politia rutiera va asigura: echipajele de politie ce vor insoti coloanele oficiale, deplasarea coloanelor oficiale pe culoarul unic constituit, fluenta traficului rutier pe principalele artere din exteriorul culoarului unic, degajarera partii carosabile si trotuarelor de autovehiculele oprite sau stationate pe traseele de deplasare si in perimetrele Palatului Parlamentului si Palatului Cotroceni, in cooperare cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Masurile speciale ce se vor lua la data de 29 martie, precum si in intervalul 2-4 aprilie, vor afecta traficul auto si pietonal atat in perimetrele mentionate, cat si in restul Capitalei.

In conformitate cu Dispozitiile Comandamentului National de Securitate a Summit-ului NATO vor fi supuse restrictiilor de circulatie partial sau total si alte trasee si zone. Populatia va fi informata din timp asupra acestor restrictii.

Pentru evitarea unor situatii neplacute, specialistii Brigazii Politiei Rutiere Bucuresti recomanda:
– evitarea traversarii Capitalei de catre autovehiculele aflate in tranzit;
– folosirea cu precadere a mijloacelor de transport public, atunci cand acest lucru este posibil;
– respectarea atat de catre conducatorii de autovehicule cat si de catre pietoni a semnalelor agentilor de politie rutiera ce insotesc coloanele oficiale si a celor de pe traseu cu prioritate fata de semnalizarea rutiera si semafoare;
– alegerea traseelor ocolitoare sa se faca dupa o informare temeinica prealabila;
– evitarea claxonatului abuziv.

Brigada de Politie Rutiera din cadrul DGPMB face un apel catre populatie sa respecte indicatiile, sa arate intelegere fata de masurile pe care un astfel de eveniment le presupune si considera ca cetatenii vor constitui un real suport pentru buna desfasurare a Summit-ului NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.