3 in 1

Asa as putea denumi surpriza pe care am avut-o vizitand fabrica de automobile Suzuki din Ungaria: 3 in 1. Adica, am fost destul de surprinsi (jurnalistii prezenti) sa vedem pe linia de fabricatie automobile de 3 marci… diferite. Fabrica Suzuki scoate Suzuki, Opel si Fiat. Direct de pe banda.

Sincer, cunoastem destul de bine “fratiile” recunoscute oficial, stiam desigur ca Opel Agila e tot una cu Suzuki Splash si Fiat Sedici e similar cu Suzuki SX4, fiind produse comune sub marci diferite. Dar, spre rusinea mea, nu imi inchipuiam ca sunt facute in aceeasi fabrica si ca ies de acolo cu sigle diferite, direct pe trenurile care le expediaza pe pietele lumii.

Iata ca m-am inselat. Acum, luand in considerare si cele spuse de oficialii japonezi din conducerea MSC (Magyar Suzuki Corporation), se pare ca proiectarea si conceperea, in mare parte, apartine niponilor. Se naste, firesc, intrebarea: sunt 3 marci in 1 sau e 3 la 1 pentru japonezi?

Schimbul e clasic, Fiat si Opel au oferit tehnologii deja dezvoltate, japonezii au proiectat si construit restul. Cu alte cuvinte, profit pentru toata lumea. Insa mie mi se pare ca Fiat si Opel au cam pierdut la imagine, iar Suzuki a castigat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.