Chevrolet Volt castiga „Grand Prix de l’Environnement 2009”

Modelului Chevrolet Volt i-a fost decernat Marele Premiu pentru Mediu pentru tehnologia sa revolutionara, in cadrul celei de-a 24-a editii a Festival Automobile International (Festivalului Auto International) organizat la Paris.

De 24 de ani, Festival Automobile International a recunoscut valoarea inovatiilor din industria auto, un domeniu care starneste emotie si pasiune. In cadrul festivitatii din acest an, organizatorii au subliniat faptul ca, in contextul actual al crizei economice, atat perceptia noastra asupra autovehiculului cat si modul in care il folosim se vor schimba cu siguranta.

„Proiectantii, inginerii si specialistii de marketing din industria auto trebuie sa gaseasca raspunsuri noi si valabile la acest paradox: sa conceapa un autovehicul care sa vina in intampinarea unor asteptari si cerinte noi, fara a face compromisuri la capitolul imagine”, a declarat presedintele festivalului, Remy Depoix.

Tinand cont de aceste noi teme, juriul, format din reprezentanti ai industriei auto, artisti si factori de decizie din mass-media si prezidat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte si laureatul de patru ori al campionatului mondial de Formula 1 Alain Prost, a acordat „Grand Prix de l’Environnement 2009” modelului Chevrolet Volt.

Chevrolet Volt este propulsat de sistemul electric revolutionar produs de GM, ce poarta denumirea de Voltec si este destinat autovehiculelor electrice cu autonomie extinsa. Pentru calatorii de pana la 60 km, modelul Volt va functiona doar cu energia furnizata de bateria litiu-ion, ce poate fi incarcata de la o priza standard de 230 V.

Pentru distante mai mari, autovehiculul va continua sa ruleze cu energia electrica generata de un motor cu combustie interna, de dimensiuni reduse. Curentul electric este cel care pune in miscare rotile, in orice moment si la orice viteza.

„Este o onoare deosebita sa primesc acest premiu in numele General Motors si al tuturor celor care si-au adus contributia la acest proiect de pionierat. Chevrolet Volt redefineste ideea de transport auto”, a declarat Brent Dewar, vice-presedinte GM Europe in cadrul Departamentului de vanzari, marketing si activitati post-vanzare.

„Datorita sistemului de propulsie Voltec, autovehiculul le ofera clientilor posibilitatea de a parcurge cateva sute de kilometri utilizand numai energia electrica, raspunzand astfel provocarilor prezente si viitoare legate de energie si mediu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.