Pe cand semafoare pe autostrada?

Azi am remarcat, cu neplacuta surprindere, zelul cu care responsabilii cu traficul in capitala au instalat doua semafoare pentru pietoni intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf. Da, au fost numeroase accidente la trecerile de pietoni din zona, dar semaforul le rezolva oare?

Nu are nici o relevanta daca pietonul se arunca pe trecere fara sa se uite la masinile care vin, doar pentru ca zebra ii trezeste sentimentul de “prioritate”. E nevoie de mult bun simt pentru ca accidentele la trecerile de pietoni sa fie evitate.

Ce s-a rezolvat cu semafoarele? S-a aranjat o blocare de toata frumusetea a traficului in zona, timp pierdut, alti nervi. Cel putin cel din dreptul intrarii in parc este absolut inutil, era suficient sa se desfiinteze trecerea de pietoni si problema era rezolvata. Exista trecerea prin pasaj de la Piata Presei, la nici 100 de m distanta. Dar, ei “e” mai destepti.

Timpul va arata daca solutia este buna. Dar daca in doua-trei luni semafoarele se vor scoate, fiindca traficul va fi perturbat serios, va plati cineva pentru prostia proverbiala care ii caracterizeaza pe romanii cu raspundere in domeniu? Da, vom plati tot noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.