PSA (Peugeot – Citroen) si Bosch

Concernul PSA (Peugeot Citroen) si Robert Bosch GmbH anunta incheierea unui parteneriat strategic in vederea dezvoltarii tehnologiei Diesel hibrid. Conform acestei colaborari, Bosch va contribui la dezvoltarea electromotoarelor si a dispozitivelor electronice de propulsie pentru sistemele Diesel hibrid utilizate de concernul Peugeot – Citroen la producerea autovehiculelor cu tractiune integrala. De asemenea, Bosch va asigura productia de serie a acestor elemente, precum si livrarea lor.

Tehnologia Diesel hibrid reprezinta elementul central al strategiei pentru mediu elaborate de concernul PSA (Peugeot – Citroen), iar dezvoltarea si introducerea ei in productia de serie este una dintre prioritatile actuale ale producatorului francez de automobile.

Tehnologia inovatoare Diesel hibrid a fost prezentata pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Paris, in dotarea modelelor Peugeot Prologue si Citroen Hypnos si va fi utilizata la fabricarea autovehiculelor Peugeot si Citroen, incepand din anul 2011.

Prin decizia de colaborare cu un singur partener, concernul Peugeot – Citroen grabeste introducerea pe piata europeana a autovehiculelor hibrid. Bosch a fost selectionat in acest sens ca urmare a pozitiei sale de lider la nivel mondial in domeniul tehnologiilor auto, compania urmand sa livreze o serie de componente necesare sistemelor hibrid.

In baza acestui parteneriat, Bosch livreaza motoare electrice pentru propulsia puntii spate, generatoare de inalta tensiune, montate in zona anterioara a autovehiculului, precum si dispozitivele electronice necesare pentru controlul acestora. De asemenea, Bosch livreaza conform specificatiilor concernului Peugeot – Citroen si interfetele dintre componentele electrice si electronice, precum si Sistemul Antiblocare ABS si Programul Electronic de Stabilitate ESP®.

Aceasta stransa colaborare dintre echipele de dezvoltare ale celor doua companii partenere are drept scop optimizarea sistemului hibrid de propulsie. Efectul, in timp, va fi accelerarea procesului de obtinere a unor cunostinte avansate in acest domeniu, care se va dezvolta semnificativ in urmatorii ani.

Producatorul francez de automobile este convins ca, prin aplicarea acestei strategii, va putea lansa pe piata, cu costuri reduse si intr-un interval de timp mai scurt, inovatii tehnice care sa reduca in mod semnificativ emisiile de CO2. Concernul Peugeot – Citroen mizeaza, de asemenea, pe faptul ca acest parteneriat va contribui la consolidarea pe plan european a sectorului tehnologiilor hibrid.

Bosch considera ca aceasta colaborare cu PSA (Peugeot – Citroen) reprezinta o ocazie de a dezvolta impreuna un sistem hibrid inovativ, performant si competitiv. Bosch se ocupa de peste 30 de ani cu dezvoltarea tehnologiilor hibrid, dispunand de experienta in special in ceea ce priveste managementul acumulatorului, electromotorului si sistemului de franare, precum si a sistemelor de control a motorului si a cutiei de viteze.

Echipa special formata pentru Proiectul „Hibrid” reuneste circa 370 de experti din diferite departamente din cadrul grupului Bosch, sarcina lor fiind dezvoltarea si comercializarea sistemelor si componentelor pentru autovehiculele hibrid si electrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.