Prostia si hotia

Nu inceteaza sa ma uimeasca nesimtirea si indolenta celor care se ocupa de ridicarea masinilor parcate neregulamentar in capitala. Am fost martor in cel putin cateva cazuri in care masinile ridicate erau parcate absolut corect, pe partea carosabila, nu exista semn de interzis, nu erau aproape de intersectii sau treceri de pietoni, pur si simplu ma uitam sa vad ce au gresit oamenii aia cand au parcat acolo.

Locuind intr-un cartier mai izolat, cu multe locuri de parcare, chiar nu am avut grija parcarii peste noapte, desi nu mai am loc platit, fiindca am masina de firma – subiect pe care il voi trata pe larg intr-un editorial separat. Cum spuneam, nu prea am avut necazuri cu locul de parcare. Pana ieri.

Ajungand in zona in care locuiesc, vad o caravana de 8-10 masini de ridicare, care debarasa de zor automobile stationate absolut regulamentar intr-un cartier de locuinte care are un singur bulevard. Pe bulevard lumea nu isi pune masinile, pentru ca au locuri langa blocuri. Nu rezist si ma iau de unul din cei care ridicau automobile, incercand sa aflu de ce le confisca asa categoric?

Raspunsul a fost halucinant: “sunt parcate la mai putin de 25 de m de intersectie si, conform legii, le ridicam”! Boule, care intersectie? Astea sunt aleile dintre blocuri, nu e semn de parcare interzisa nici pe alei nici pe trotuar, in baza carei lege salti tu masinile astea?

“Legea e lege si daca nu va mutati masina, v-o ridicam” imi spune si politistul comunitar sau ce dracu era, cu o expresie foarte serioasa pe chip, incheind fara echivoc discutia. Din pacate pentru el, sunt un tip mai recalcitrant…

L-am tras de maneca putin si i-am aratat doua BMW-uri X5 parcate fix perpendicular pe un trotuar, in fata unui bar. Cu un gest larg i-am expus si cativa pietoni care treceau strada prin loc nepermis, precum si o groapa imensa nesemnalizata pe bulevardul aflat la 50 de m mai incolo. “Nu va suparati, de ce nu incepeti sa aplicati legea cu astia?”

S-a scuturat vizibil iritat si mi-a replicat: “asta sunt pus sa fac asta fac, aveti ceva de reprosat, faceti o petitie la primarul de sector si la domnul Prigoana, ca a lui e firma care ridica”.

Si mi-am dat seama ca nu are sens sa imi bat capul, prostia si hotia merg mana in mana… Este blestemul nostru – am vrut masina – iata ca primarele ne da ce meritam. Si parcari, si ridicari. Parcarile in promisiuni si ridicarile cu omisiuni. Ca, nu-i asa, “legea e lege” dar oamenii nu sunt… toti oameni?

Studiu de caz, trist dar adevarat: un bloc cu 260 de garsoniere are 8 locuri de parcare inregistrate la ADP. De pe celelalte locuri (care exista din abundenta) se ridica masinile, dupa instalarea rapida a catorva semne de “oprirea interzisa”. Cam fiecare familie are o masina – nu e anormal, nu? Rezulta o frumoasa afacere pentru primarie si firma care ridica masini…

Sa va fie rusine! Nu, nu vorbeam cu dvs. domnule primar, nici cu dvs. d-le Prigoana, nici cu tine, gaborule prost, nici cu voi aia care puneti latul pe masini, voi vreti doar sa furati sau sa mancati o paine! Aproape ca va inteleg.

Sa va fie rusine voua, alora ce stati ca regii la garsoniera… V-ati luat toti masini si le parcati pe spatiul public, in loc sa le bagati in parcarile promise si neefectuate. Cat tupeu si indrazneala aveti: doriti sa aveti o viata normala in Bucuresti? Nesimtitilor!

No Responses

  1. Dedu says:

    Robert, foarte acid ai fost cu dumnealor. Acum, eu unul, care sunt foarte socialist de felul meu, am o întrebare: de ce pe primar şi pe Prigoană i-ai categorist cu “dumneavoastră”, iar pe poliţistul comunitar şi muncitor i-ai făcut “proşti”, respectiv i-ai luat la “per tu”? Daă vrei să fii acid, fă-o cu aceeaşi măsură! Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.