Jazz se fabrica in UK

Primul automobil Jazz construit in Europa a fost lansat in linia de productie la uzinele Honda din Swindon (Marea Britanie) in aceasta dimineata, asigurandu-se astfel o sustinere a volumului de productie si un angajament pe termen lung al companiei pentru operatiunile sale din Europa.

Masina supermini cu 5 usi este una dintre cele mai de succes autovehicule produse de Honda in Europa, cu vanzari anuale pentru fiecare regiune de peste 70.000 unitati. Avand in vedere politica Honda de a fabrica cele mai populare masini pe pietele unde acestea se vand, productia masinii Jazz pentru clientii europeni se muta din Japonia in Marea Britanie.

In anul financiar actual (care se va incheia in martie 2010) uzinele Honda din Marea Britanie, Swindon (HUM), vor produce 20.000 de masini model Jazz. 75% din totalul acestora vor fi pentru piata din Marea Britanie iar 25% sunt planificate pentru export in 55 tari din Europa si din alte continente, inclusiv Africa de Sud.

Fabricarea modelului Jazz ridica nivelul de productie planificat al uzinei din Swindon la 100.600 pentru acest an financiar – inca destul de mult sub capacitatea totala a uzinei. Se asteapta ca volumele sa creasca anul viitor datorita celor trei noi modele in productie.

Startul productiei masinilor Jazz vine dupa numai 12 luni de la luarea deciziei privind productia unui al treilea model la uzinele din Wiltshire.

Cererea pentru masini tip Jazz este in plina crestere, si aceasta deoarece clientii isi indreapta atentia spre masini practice, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, in locul celor de mari dimensiuni si mari consumatoare de combustibil. Mai mult, diversele stimulente guvernamentale din cadrul tarilor europene au dus la o semnificativa crestere a vanzarilor modelului Jazz, rezultand in cresterea cererii.

“Consideram acest al treilea model ca fiind o minunata oportunitate in climatul actual si suntem extrem de mandri de fabricarea modelului Jazz aici, in Swindon”, a spus David Hodgetts, Director la HUM. “Masina este incredibil de populara printre clienti si a castigat o multime de premii in diverse tari pentru calitate si siguranta. Mutarea productiei in Marea Britanie este un adevarat vot de incredere in toate Asociatiile noastre de aici din Swindon si reprezinta o recunoastere a standardelor inalte pe care am reusit sa le atingem in cadrul uzinei.”

Honda of the UK Manufacturing Ltd – date fundamentale

– Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) este o fabrica de productie automobile, ingloband toata gama de fabricatie (casting, asamblare motor, presare, sudare, vopsire si asamblare caroserie) intr-o singura uzina din Swindon – Wiltshire.
– suprafata uzinei 370 acri (1,5 milioane mp)
– Honda a investit 1,38 miliarde lire sterline pentru procesul de productie din Swindon
– Productia totala pentru masinile HUM in anul 2008 : 230.423 masini
– Productia totala pentru masinile HUM in anul fiscal 2008/2009 : 174.535 masini
– Total Asociatii 3.400
– Modelele HUM CR-V si Civic sunt exportate in 60 de tari din intreaga lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.