Motoarele care utilizeaza Mobil 1, marele castigatoare la Premiile Race Engine Technology

Motorul de Formula 1 Mercedes-Benz V8 de 2,4 litri plus KERS, care foloseste uleiul Mobil 1, a fost desemnat marele castigator al trofeului Grand Prix Engine la ravnitele premii anuale ale revistei Race Engine Technology. Alte 50% dintre motoarele nominalizate folosesc uleiul Mobil 1, liderul pe piata internationala a uleiurilor de motor sintetice.

Motoarele de inalta performanta Mercedes-Benz au castigat cele mai prestigioase premii, ele fiind un ingredient esential al succesului echipelor de Formula 1, castigatoare ale Campionatului Mondial al Pilotilor si Constructorilor: Vodafone McLaren Mercedes, FIA TM Brawn GP si Force India.

Norbert Haug, vicepresedinte Mercedes-Benz Motorsport, a subliniat rolul pe care l-a jucat Mobil 1 in aceasta reusita: “Din 1995, inceputul parteneriatului dintre Mercedes-Benz si Mobil in Formula 1, am obtinut 60 de victorii si 66 pole position-uri in 256 de curse, am castigat patru campionate mondiale si ne-am clasat de zece ori pe locul al doilea.

In sezonul 2009, Mercedes-Benz a furnizat motorul de Formula 1 FO 108W echipelor Vodafone McLaren Mercedes, Brawn GP si Force India. Toate cele trei echipe s-au calificat in pole position cel putin o data, si impreuna au castigat 10 curse din cele 17 Grand Prix-uri. Functionand cu Mobil 1, motorul Mercedes-Benz a oferit o siguranta de top, fara niciun esec in ultimul sezon, si a fost considerat unul dintre cele mai puternice motoare cu consum eficient de combustibil.”

Mercedes-Benz si Mobil 1 au incheiat in 1995 un parteneriat tehnologic de lunga durata, iar in ultimii 15 ani echipa de Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes a avut realizari importante. Reusitele au continuat si in anul 2009, cand Mercedes-Benz, cu sprijinul Mobil 1, a devenit primul producator de motoare care a castigat trei Grand Prix-uri consecutive, folosind exact acelasi motor in victoriile obtinute de Jenson Button in Bahrain, Spania si Monaco.

Bruce Crawley, managerul diviziei tehnologice a Mobil 1 Motorsports: “La inceputul sezonului 2009 regulamentul a fost modificat, drept urmare fiecare pilot putea sa foloseasca doar 8 motoare. Am continuat sa imbunatatim tehnologia pentru uleiul Mobil 1, astfel am putut oferi performanta necesara pentru castigarea curselor precum si o protectie exceptionala, indispensabila pentru ca motoarele sa poata fi competitive mai mult de trei curse.”

“Sprijinul acordat echipei Mercedes-Benz, prin furnizarea primului motor care a contribuit la castigarea a trei curse, a reprezentat o mare realizare a sezonului 2009. Mobil 1 a fost utilizat pentru a proteja motoarele pe parcursul unui intreg week-end, pe o distanta totala de peste 70.000 km, si a oferit o performanta care a permis masinilor ce au utilizat Mobil 1 sa castige 10 curse si sa ajunga de 21 de ori pe podium in sezonul Formula 1TM.”

Pe langa motorul de Grand prix al Mercedes-Benz, jumatate din cele 10 motoare nominalizate la premiile revistei Race Engine Technology au folosit uleiul de motor Mobil 1 in sezonul 2009. La categoria Global Motorsport a fost nominalizat motorul ALMS Corvette de 7,0 litri cu suspensie DI; la categoria North American Race Engine, motorul NASCAR Dodge RF6P8 a concurat cu un alt motor lubrifiat de Mobil 1, ALMS Acura LMP1 V8 de 4,0 litri; ALMS Zytek V8 de 4,5 litri plus KERS a fost finalist pentru premiul Alternative Power.

Motorul ALMS Acura LMP1 V8 de 4,0 litri, castigator al campionatului Pilotilor, Echipelor si Producatorilor, care foloseste Mobil 1 5W-2, produs uzual disponibil si consumatorului obisnuit, a dominat la categoria North American Race Engine, obtinand, impreuna cu Mobil 1, castiguri succesive in cadrul prestigioaselor premii.

Toate aceste premii subliniaza inca o data performanta oricarui motor care utilizeaza Mobil 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.