Pacalicii de… 1 aprilie!

Azi e 1 aprilie si, fiind ziua pacalelilor, idiotii patentati din massmedia s-au gandit, evident, sa pacaleasca si ei putin. Asadar, astazi este bine sa nu va uitati la stiri, sa nu cititi ziarele si vad ca si pe internet a inceput sa se intinda boala prostiei, ca nu o pot numi altfel.

Fiecare ziar, televiziune sau site baga in aceasta zi o stire pacaleala. Ma rog, nimic de zis – e voie si e si la moda. Daca e Valentine’s Day, imediat toata lumea se pliaza pe subiect. De ce nu s-ar baga si pe 1 aprilie?

Stirile de 1 aprilie false au o mare problema in massmedia. Procentul celor care se amuza de ele este mult, dar muuuuuuuult mai mic decat cel al celor care iau stirile de bune. Uneori cu efecte foarte neplacute! Tot felul de stiri fanteziste “transpira” cu o frenezie demna de o cauza mai buna, inducand un sentiment profund de neseriozitate pentru celelalte stiri, unele chiar de maxima importanta.

Exemplele sunt clare, in privinta stirilor false. De la celebra deja intamplare cu “atacul martienilor” transmis in USA la radio, in urma cu zeci de ani, “realizare” care a isterizat si aproape pus pe picior de razboi intreg teritoriul USA, pana la gafa voita si incredibila a unei televiziuni georgiene, nu mai veche de o luna…

In acest ultim caz, reprezentantii acestei televiziuni au transmis populatiei ca Georgia este atacata de rusi, provocand o serie de atacuri de cord, decese si panica generalizata in randul populatiei. Explicabil, in conditiile in care Rusia a invadat cu brutalitate Georgia, realmente, in august 2008, semanand teroare si cauzand distrugeri materiale la scara mare.

Cautati pe Google “Rusia invadeaza Georgia”: rezultatele sunt terifiante. Invazia Georgiei din 2008 nu apare nici in primele 5 pagini de rezultate, apar doar stirile despre farsa idiotilor de la televiziunea georgiana, efectuata in 2010. Dupa mine, baietii care au facut farsa, erau numai buni de inchisoare pe viata…

Pai stau si ma intreb? Asta e massmedia? Astea sunt stiri de dat? Facem glume de 1 aprilie ca se construieste un Duster cu aripioare sau scuterul alimentat cu urina? Dragii mei, glumele de 1 aprilie ar trebui sa fie cu totul altele… Sunt oameni care chiar cred aceste tampenii pe care voi le debitati in dorinta de senzational, audienta si trafic!

Sa ne fie rusine! Am ajuns sa facem si din stire o bataie de joc, o manipulare fara scrupule a omului de buna credinta, real interesat de bunul mers al lucrurilor intr-o tara… Va las, ma uit la meteo, se anunta ca urmeaza o luna de iarna grea in capitala, greva RATB a fost pacaleala de 1 aprilie si moneda nationala va fi inlocuita cu “penibilul”, desigur, incepand cu 1 aprilie 2010!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.