Flota de testare de Chevrolet Cruze electrice

General Motors a anuntat un proiect demonstrativ, cu rolul de explorare a necesitatilor pietii si a gradului de acceptare pe care-l au clientii fata de autovehiculele electrice in Coreea. Proiectul presupune o flota de autovehicule electrice bazate pe modelul de succes Chevrolet Cruze. Rezultatul unui proces comun de dezvoltare intre GM DAT, LG Chem si LG Electronics, autovehiculele electrice Cruze vor face parte dintr-o flota de testare care va fi utilizata in capitala Coreei de Sud, Seul.

Proiectul are rolul de a ajuta la dezvoltarea competentelor principale ale GM de electrificare a autovehiculelor, care includ bateriile, motoarele electrice, comenzile actionate electric si incarcarea. Vor fi obtinute informatii privind utilizarea in conditii reale si gradul in care clientii accepta bateriile autovehiculelor electrice, vor fi studiate tiparele de conducere si comportamentul de incarcare prin acest proiect care permite suportarea in comun a costurilor si resurselor.

Aceasta este o initiativa-cheie in cadrul strategiei globale a GM privind bateriile si autovehiculele electrice. Lansarea proiectului demonstrativ este programata pentru finalul lunii octombrie. Flote demonstrative create de GM impreuna cu alti colaboratori vor fi lansate pe alte piete urbane mai tarziu in cursul acestui an.

Autovehiculele electrice Cruze din flota demonstrativa vor fi primele modele sedan electrice full-size lansate si vor fi alimentate de baterii produse de LG Chem si de sisteme de propulsie (motor/invertor) de la LG Electronics. Flota demonstrativa GM din Coreea de Sud va fi compusa din autovehicule Chevrolet Cruze si GM DAT Lacetti Premiere. In prezent, GM vinde autovehiculul in Coreea de Sud cu marca locala.

“Acest proiect demonstrativ pentru autovehiculul electric Cruze consolideaza pozitia de lider a GM in dezvoltarea automobilelor electrice si a tehnologiilor ecologice, alaturandu-se portofoliului de modele hibride si modelului Chevrolet Volt”, a declarat Karl Stracke, vicepresedintele GM Global Vehicle Engineering. “Vom utiliza experienta dobandita din acesta si din alte proiecte demonstrative pentru a oferi clientilor nostri cele mai bune autovehicule din lume.”

Autovehiculul electric Cruze este prevazut cu o baterie de 31 kWh, care genereaza o putere maxima de 150 kW. Flota demonstrativa va fi monitorizata indeaproape pentru a fi determinata autonomia reala ce poate fi obtinuta de un autovehicul de aceste dimensiuni. In cadrul programelor de testare specifice realizate de LG Chem s-a dovedit ca autovehiculele demonstrative ar putea atinge o autonomie de pana la 160 km (100 mile). Autovehiculele pot ajunge de la 0 la 100 km/h (60 mile pe ora) in 8,2 secunde, iar viteza de deplasare maxima este de 165 km/h (102,5 mile pe ora).

Daca este conectat la o priza domestica standard de 220 volti, autovehiculul electric Cruze poate fi reincarcat complet in 8-10 ore. O alta sarcina a flotei demonstrative este testarea unei posibilitati de “incarcare rapida”, care ar putea reduce semnificativ timpul de incarcare.

“Desi mai sunt multe de facut, capacitatea noastra de a dezvolta acest autovehicul in mai putin de un an, ne permite sa intrezarim proiecte foarte promitatoare pentru clientii nostri din Coreea si din lume”, a declarat Mike Arcamone, presedinte si director executiv al GM DAT.

Pachetele de baterii ocupa adeseori spatiu in portbagaj, insa cele ale autovehiculului electric Cruze sunt montate pe partea inferioara a caroseriei. De aceea, modelul Cruze ofera un portbagaj cu acelasi volum ca si autovehiculele conventionale, cu motoare pe benzina.

“Extinderea pietei de autovehicule electrice cu incarcare la prize domestice ofera suficiente motive pentru o colaborare intre GM DAT si LG Chem”, a declarat Peter Bahnsuk, vicepresedinte si director executiv al LG Chem. “Pe parcursul ultimilor doi ani, am dezvoltat un parteneriat puternic cu GM, iar acum asteptam cu nerabdare sa facem acelasi lucru impreuna cu GM DAT, in tara noastra de origine.”

Incepand din 2008, GM lucreaza impreuna cu LG Chem, furnizorul exclusiv de celule de baterii pentru autovehiculul electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt. Volt va fi lansat pe piata din SUA spre finalul acestui an. Dezvoltarea flotei demonstrative de autovehicule electrice Chevrolet Cruze va determina extinderea acestei colaborari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.