Chevrolet dublu campion mondial WTCC

Titlurile WTCC la categoriile Producători şi Piloţi au fost câştigate printr-o nouă victorie şi alte două clasări pe podium la Macau

Chevrolet a câştigat ieri, în Macau, titlul Campionatului Mondial de Turisme la categoria Producători, în timp ce Yvan Muller a fost declarat oficial Campion WTCC la categoria Piloţi. Acest dublu succes, primul înregistrat de Chevrolet şi GM într-un campionat mondial FIA, reprezintă o încheiere perfectă a campaniei excepţionale realizate de Cruze pe parcursul sezonului.

Campionatele au fost câştigate spectaculos: Rob Huff şi Yvan Muller au înregistrat o dublă victorie în Cursa 1, după o performanţă fără greşeală de la start şi până la linia de sosire. În Cursa 2, echipa Chevrolet au trecut printr-o luptă grea pentru a-l depăşi pe Farfus, terminând pe locurile 3 şi 4, ceea ce înseamnă că Chevrolet s-a clasat pe podium în 21 dintre cele 22 de curse ale anului. Din păcate, această clasare nu i-a permis lui Huff să ocupe poziţia a doua în campionat, el fiind la egalitate de puncte cu Tarquini, care a fost declarat vice-campion doar datorită numărului de victorii. Alain Menu a avut un weekend mai dificil, însă el şi-a demonstrat din nou spiritul de echipă şi curajul excepţionale, el trebuind să facă faţă unui eveniment nefericit, moartea tatălui său. Pilotul elveţian a terminat Cursa 1 pe locul al şaptelea, după un contact cu peretele în prima tură.

În timp ce cântecul „We are the Champions!” se auzea în standul Chevrolet după cursă, printre felicitări, toasturi şi câteva lacrimi, echipa RML se pregătea pentru o noapte lungă de sărbători bine-meritate. După revenirea în Europa, echipa va reveni la muncă, trebuind să facă faţă unei noi provocări: transformarea noului Cruze 1.6 turbo într-un autovehicul la fel de competitiv pentru anul 2011 ca şi maşina de curse actuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.