Renault Megane 1,4l TCe

Am reuşit să conduc câteva sute de kilometri noul Renault Megane echipat cu motorul 1,4l TCe. Concluzia se spune la final, eu încep cu ea: o maşină excelentă, cu un kit de caroserie ce putea lipsi şi cu un consum prea mare pentru ce poate.

Şi chiar m-am străduit să obţin un consum cât mai redus, doar de dragul statisticii; nu mi-a ieşit. Aşa că, dintre motorizările de 1,4l supraalimentate testate recent, în materie de consum Megane TCe ocupă locul “fruntaş”, având “apetitul” mediu cel mai ridicat.

Megane TCe punctează la ţinută de drum, frâne, ergonomie deosebită, feelingul general sportiv şi performanţă, valorile date de constructor fiind atinse fără niciun fel de probleme.

Dacă reuşeşte la limită să surclaseze Opel Astra 1,4l Turbo 140 CP la acceleraţia de la 0-100 km/h, totuşi este inferior unui Fiat Bravo 1,4 T-Jet de 150 de CP (0-100: 8,5s şi viteză maximă 212 km/h), ambele modele concurente având un consum mediu sensibil mai scăzut.

Am încercat în filmările următoare să intrăm puţin în detaliile care nu se văd din orice fişă tehnică, pentru a vă familiariza cu interiorul şi facilităţile oferite de această maşină.

Oricum, motorul 1,4l TCe va domina probabil vânzările de Megane, mă refer la versiunile echipate cu motoare pe benzină, având avantaje evidente: putere şi performanţe decente combinate cu costuri de exploatare relativ reduse.

Nu este de neglijat nici faptul că motorul este euro 5, deci scutit de taxa de prima înmatriculare.

9 thoughts on “Renault Megane 1,4l TCe

 1. covaser

  Salut!
  Am aproape 2000km facuti cu aceasta masina. Consum mediu = 7.2l/100km. Masina are 64000km.

 2. […] să fie o astfel de versiune, optimă din prea multe puncte de vedere, mai ales ca avusesem si la test una in 2010. Totuşi, am ales să intru pe site-ul de presă internaţional al Renault, pentru a […]

 3. george

  as avea si eu o intrebare pt dvs , exista si model in 5 usi a motorului 1.4 pt ca pe siteul renault este doar pt sportwagon si coupe

  • turatiimaster

   Din cate stiu, a existat pe hatchback, insa in momentul de fata nu e in oferta de Romania, totusi motorul este montat si pe 5 usi, probabil ca daca intrebati la Renault s-ar putea sa existe o posibilitate de a se comanda.

 4. oves

  Imposibil ca la in treapta 6 la o viteza de 80 km/h sa consume 9 la suta.Probabil era afisat consumul mediu pe mai multi km

 5. Un motor nereusit. Mic, scump si gurmand.

 6. geroberto

  Un consum exagerat de mare. Eu merg cu Kia Ceed SW 1.4 109 CP benzina cu 5 trepte si consuma mediu 6 litri calculat plin-plin si am rulat pe ultimii 600 km chiar si cu 140. La 40 km/h consuma 2.5 litri pe calculator bord. R Megane are un consum prea mare ptr. performantele oferite. Pacat.

 7. ionut

  felicitari,asteptam noi teste!

 8. marius

  buna treaba ati facut. foarte util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.