IAC Group deschide o fabrică în România

IAC GroupInternational Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anunţat astăzi că va investi 58 milioane euro în construirea unei noi unităţi de producţie de tip greenfield la Balş, judeţul Olt. Fabrica va corespunde standardelor tehnologice de ultimă oră şi va produce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diverse garnisaje, pentru a sprijini producţia Ford de la Craiova.

IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrică greenfield în România, pentru a susţine operaţiunile Ford de la Craiova. IAC intenţionează ca, în momentul în care va fi deplin funcţională, fabrica de la Balş să dispună de un număr de 400 de angajaţi.

“Sunt încântat să anunţ această investiţie-cheie a IAC în România”, a declarat Jens Höhnel, Preşedinte şi Director Executiv pentru Europa. „Această extindere strategică permite IAC să sprijine unul dintre clienţii noştri importanţi, Ford Motor Company, în procesul de extindere globală. De asemenea, investiţia noastră de la Balş poziţionează strategic grupul IAC, astfel încât să poată veni şi în sprijinul altor clienţi din sectorul auto din regiune.”

Guvernul român a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 17 milioane euro . Ajutorul de stat va fi acordat în mai multe tranşe şi va contribui la realizarea unei investiţii totale de 58 milioane euro de către IAC. Această investiţie va avea un efect de ansamblu, prin dezvoltarea altor sectoare industriale din România.

“Salutăm venirea Grupului IAC în România, dat fiind impactul major pe care această investiţie îl va avea asupra dezvoltării regionale a ţării noastre. Prin investiţia IAC la Balş se vor crea multe locuri de muncă, iar România va beneficia de transferuri de tehnologie de ultimă oră, fapt ce reprezintă o contribuţie importantă la dezvoltarea industriei noastre auto. În acelaşi timp, cu sprijinul IAC şi contribuţia proiectului Ford, anticipăm că se vor face investiţii majore în formarea profesională a anagajaţilor, dar şi în programe de cercetare şi dezvoltare, în parteneriat cu universităţile din regiune,” a declarat Ministrul Finanţelor Publice, dl. Gheorghe Ialomiţianu.

“Dorim să ne exprimăm aprecierea faţă de Guvernul României, atat la nivel central cât şi local, pentru întregul sprijin acordat şi pentru oportunitatea oferită în sensul dezvoltării proiectului de investiţii de la Balş”, a adăugat Directorul Executiv al Diviziei Europa a IAC Group.

Fabrica IAC din România va dispune de o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi şi va fi un centru de competenţă pentru IAC. Va include echipamente de formare prin injecţie cu capacităţi între 500 şi 3200 de tone şi noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spumă.

IAC va colabora cu universităţile şi şcolile tehnice din regiune pentru a dezvolta împreună programe de studiu şi de formare în vederea educării forţei de muncă şi a dezvoltării aptitudinilor comerciale şi tehnice în regiune.

3 thoughts on “IAC Group deschide o fabrică în România

 1. Cirtu Aurelian

  Am absolvit Facultatea de Electrotehnica in anul 2010, specializarea Industria Sistemelor Electroenergetice, detin CETIFICAT DE COMPETENŢE PROFESIONALE fiind declarat TEHNICIAN în specializarea ELECTROTEHNICĂ si m-ar interesa o colaborare cu firma dumneavoastra.
  -numar de contect:0769210676
  Va multumesc.

 2. predeanu catalin

  Am absolvit liceul in anul 1993 la ICM nr3 Craiova,diploma de mecanic auto.Am facut practica la uzina de autoturisme OLTCIT. Diploma de tehnician transporturi interne si internationale la COLEGIUL TRAIAN DEMETRESCU in anul 2010

 3. Iordache Marian

  Am absolvit facultatea de Mecanica ,Specializarea TCM. Am ocupat postul de coordonator formatie expeditii la CGT Romania S.A. Craiova.In prezent lucrez ca inginer mecanic la NEAL BROTHER’S Craiova de 4 ani. Sunt cunoscoator al limbii engleze si m-ar interesa o calaborare cu firma dumneavoastra.
  Numar contact: 0743279256
  Va multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.