Mercedes-Benz Clasa E şi Balul Arhitecţilor din România

Mercedes Benz clasa E Balul Arhitectilor• Mercedes-Benz Clasa E: maşina oficială a Balului Arhitecţilor 2011
• Alături de invitaţi, Mercedes-Benz susţine efortul de reasumare a spaţiului public
• “Oraşul seamănă cu tine”: tema ediţiei din acest an a balului

Sâmbătă, 26 februarie, în Sinaia, Mercedes-Benz Clasa E – maşina oficială a Balului Arhitecţilor 2011 – a fost alături de invitaţii Ordinului Arhitecţilor din România (O.A.R.). Mai exact, limuzinele Clasei E au stat la dispoziţia tuturor celor care au ales să ia parte la cea mai elegantă formă comunitară atunci când vine vorba de celebrare: un bal care spune că povestea arhitecturii este un subiect care îi priveşte pe toţi membrii unei societăţi.

Principalul mesaj şi tema ediţiei din acest an a evenimentului este „Oraşul seamănă cu tine”. Fiind, deopotrivă, un eveniment monden şi profesional, tema Balului a fost adecvată tuturor celor patru acte ale acestuia: Conferinţa Profesională a O.A.R., Seara Balului Arhitecţilor, vernisarea a trei instalaţii de arhitectură şi oferirea de către O.A.R. oraşului Sinaia a unui bust din bronz dedicat arhitectului Paul Smărăndescu.

În plus, autoturismele Mercedes-Benz Clasa E au stat şi la dispoziţia invitaţilor care au participat în cadrul conferinţei: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Dumitru Borţun, Cristi Puiu, Ciprian Mihali şi Alexandru Bălăşescu.

Împreună au încercat să determine proporţia în care spaţiul public este responsabilitatea tuturor şi a fiecăruia, măsura în care spaţiul public este rezultatul amprentei pe care o lăsăm cu toţii asupra locului în care trăim, legitimitatea cu care putem spune că arhitectura este un subiect care îi priveşte pe toţi membrii unei societăţi şi nu doar pe arhitecţi.

De asemenea, printre invitaţi s-au numărat şi Johnny Răducanu, Harry Tavitian, Maria Răducanu&Maxim Belciug şi membrii cvartetului Arpegione.

Tema ediţiei din acest an a balului – „Oraşul seamănă cu tine” – a fost oglindită şi prin vernisarea a trei instalaţii de arhitectură : proiectul „Forum +” (studioBASAR), instalaţie care propune chestionarea conceptul de spaţiu public într-un moment în care spaţiul comunitar nu mai este susţinut de reprezentarea urbană clasică, „Instalaţia cu obiecte nomade” (SKBD), care propune o invitaţie abruptă asupra necesarei reluări în posesie a spaţiului public şi instalaţia propusă de grupul UNULAUNU care propune definirea şi luarea în posesie a unui spaţiu.

,,Inventator al automobilului din 1886, Mercedes-Benz recunoaşte performanţa celor care modelează chipul unui oraş. Iar prezenţa firească a automobilelor Clasei E printre cei care depun eforturi constante în acest sens confirmă angajamentul Mercedes-Benz România de a susţine astfel de manifestări şi demersuri,” a declarat Valeriu Zaharia, Sales & Marketing Manager Mercedes-Benz Cars Mercedes-Benz România.

Considerat a fi unul dintre cele mai atente şi elegante automobile din lume, Mercedes-Benz Clasa E face un pas semnificativ în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul celor aflaţi în interiorul autoturismului. Astfel, Clasa E vine în întâmpinarea tuturor acelora care dovedesc un ataşament deosebit faţă de valorile şi excelenţa cu care Mercedes-Benz şi-a obişnuit clienţii de-a lungul timpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.