Hyundai Veloster 1,6l GDi D-CVVT

Hyundai-Veloster-1,6l GDi D-CVVT

Tupeu coreean. Aşa pot înţelege decizia Hyundai de a realiza un vehicul atât de neobişnuit ca Veloster. Da, ştiu, arată destul de ciudat privit din exterior, în sensul bun al cuvântului, adică greu vei găsi ceva similar la concurenţă, însă asta nu e nimic.

Veloster are, nici nu ştiu cum s-o spun, aşa că mai bine sunt direct: o portieră pe partea stângă şi două pe partea din dreapta. Nu e o glumă. Serios…

Numai un constructor foarte conştient de puterile sale şi de succesul vehiculelor pe care le produce, putea să aibă un asemenea curaj. Veloster m-a cucerit. Spre deosebire de alte vehicule de nişă sau iconice, acest produs Hyundai face multe chestii deodată.

Oferă un design impresionant, nonconformism, spaţiu, ergonomie, consum, performanţă, habitabilitate şi modularitate. Şi nici măcar nu se vinde scump.

Sigur, nimic nu este perfect. Veloster suferă de lipsa unor echipamente în standard, gen oglindă electrocromică, senzor de ploaie sau Bluetooth, greu de admis când vii cu asemenea pretenţii de unicitate, mai ales când Hyundai oferă pe vehicule mult mai ieftine opţiunile enumerate.

În 5 filme HD am sintetizat destul de mult ce se doreşte a fi Veloster. Enjoy!

35 Responses

  1. flamboyant says:

    mi-ar placea sa vad si o prezentare la rivalul lui veloster scirocco 1.4 160cp

  2. jida says:

    veloster in italia este diferit echipat ca cel prezentat de turatii.ro

  3. jida says:

    ceva ci sirocco 160cv dsg?

  4. Andrei says:

    Va urmaresc de ceva timp si tot ce pot spune e Felicitari!!
    O mica intrebare motorul de pe Veloster comparativ cu cel de 1.8 140cp de pe Honda Civic ca feeling,consum cum sta?

    • turatiimaster says:

      Este ok motorul de pe Veloster, mie mi s-a parut usor mai lent decat cel de pe Honda Civic, insa e clar mai economic.

  5. Stefan says:

    Multumesc mult o seara placuta si servici usor!

  6. Stefan says:

    Dar de la Renault nu mai publicati nici o masinuta?Aveati in plan si Megane si Scenic…

  7. Odo1946 says:

    Felicitari pt filme,admir tenacitatea si daruirea cu care va faceti treaba si in incheiere,intrebarea:”Ce se mai aude despre testul cu Kia-Sportage/2010/?”

    • turatiimaster says:

      Multumim pentru aprecieri, va fi candva si Sportage, mai ales ca sunt interesat direct, totusi nu au decat un 4×2 care nu e vehicul de drive-test si e dificil momentan sa pun mana pe un 4×4.

      • Andu says:

        Felicitari pentru review-uri si site. Primii si ultimii care analizeaza masina cap coada si arata micile detalii fuctionale ale masinii pe care multi le trec cu vederea.

        Kia sportage de drive test au baietii dinspre Romauto Jilava, e un 4×4 Style la 140 cp cu cutie automata si ceva brizbrizuri de pe modelul premium.

        Exista vreun plan pe viitor sa incercati o skoda yeti ?

  8. Darius says:

    Se poate sa vedem un review la Renault Laguna sau Latitude? Sunt curios de masinile din clasa medie de la Renault cum se comporta si ce calitate mai au in prezent.

    • mircea says:

      Sustin propunerea ta la care as aduga Renault Megane 1.5 dci sau 2.0 dci, cu un bun raport pret/dotari

      • turatiimaster says:

        Stiu, dar depind de masinile disponibile la teste, unele modele sau motorizari mai vechi nu le mai pot lua.

    • turatiimaster says:

      O sa urmeze si alte modele Renault, probabil Latitude si Koleos.

  9. Igor says:

    Am descoperit aceste filmulete recent pe YuoTube. Am ramas placut impresionat de calitatea lor si descrierea detaliata a automobilelor prezentate. Bravo echipa TURATII !!! Santem cu ochii pe voi. Succese.

  10. lulu says:

    mie imi place tare rau de tine, pt ca esti sincer, la carcotasi le transmit cele bune

  11. yoyo says:

    Se anunta cumva in viitorul apropiat un test cu BMW 530d, BMW X6 sau AUDI a7 sportback ?

    • turatiimaster says:

      530d Touring este deja, s-ar putea sa fie si un 530d sedan, Audi nu stiu, X6 poate.

  12. Darius says:

    Nu spune niemni ca e simplu, dar tocmai pentru ca munca sa va fie rasplatita, cred ca ar trebui investit ceva mai mult in traducere, sa va cunoasca si cei de dincolo, pentru ca ma gandesc ca probabil din accesarile si vizitele pe site si vizualizarile de pe youtube va scoateti banii. Imi dau cu presupusul, dar numai ideea asta imi vine in minte. Iar ideea cu tradusul in engleza chiar ar fi ceva ce v-ar putea propulsa in afara granitei, nu cred ca ar trebui sa fie chiar pe ultimul loc parerea mea, acum depinde de mai multe lucruri, nu imi permit eu sa va fac strategia, dar va dau o idee.

  13. Sri says:

    Excellent reviews. Great in details. Thank u

  14. Darius says:

    Robert, in speranta ca te voi ajuta, iti spun ca in clipul cu numarul 3 la minutul 12:35, “seek track” inseamna cautare piesa/melodie, nicidecum cautare piste.
    E adevarat ca in engleza track mai inseamna si pista, dar in cazul asta, la sistemele audio, track are semnificatia de piesa/melodie. Umpic mai este de lucrat si la pronuntia in limba engleza, tot pe acolo la sistemul audio, “tune” se pronunta tiun.
    In rest e de bine, vad ca progresati cu fiecare episod, sa zic asa.Ce mi se pare mie e ca nu sunteti destul de promovati, adica pentru munca pe care o depuneti ar trebui sa va cunoasca si sa va urmareasca mai multa lume.Poate cu trecerea timpului sa deveniti mai cunoscuti, am vazut ca la clipul cu dacia duster de pe youtube ati pus si subtitrare in engleza, o idee foarte buna, si rezultatele nu au intarziat sa apara…mai multe vizualizari si comentarii.
    Acuma le zic pe toate, ca nu am mai scris de mult, mi se pare o ingamfare si o prostie totodata din partea porsche romania sa nu doreasca sa colaboreze cu ziaristii, fie ei si mai necunoscuti, am tot vazut ca sunt cereri pentru masini vag si cererea nu poate fi satisfacuta, pacat, urat din partea lor.
    La mai bine sa fie, cred ca dupa automarket asta e al doilea site cu profil auto pe care il urmaresc, deci pentru cei care il cunosc, trezeste ceva interes.Sper ca am fost de folos, bafta in continuare.

    • turatiimaster says:

      CD-urile audio au si piste, ma rog, nu e atat de important, sunt sigur ca toata lumea a inteles ce trebuie. Cu pronuntia in engleza, asta e, am facut rusa la scoala :)))))
      Cat despre promovare si restul, asta e viata cand esti mic si nu ai spate, daca aveam bani subtitram tot si crede-ma, aveam zeci de milioane de vizualizari la filme, oricum foarte multe sunt preluate pe toate forumurile de afara. Vom vedea ce ne rezerva viitorul…

      • Darius says:

        Ma gandeam eu, dar vezi tu ce ti-e si cu pronuntia asta si cuvinte spuse gresit, acuma mai merge asa, dar daca deveniti foarte cunoscuti, nu prea mai poti sa gresesti la dinastea, mai bine sa inveti acuma cand nu e lume care sa iti sara in cap de la orice.Cu cat esti mai cunoscut si mai sus, pretentiile sunt mai mari, sper sa nu iei in nume de rau ce am zis.

        • Darius says:

          Hai ca nu cred ca ar costa asa mult subtitrariile alea, ma ofer sa iti traduc eu, gratis, doar sa fiu de ajutor daca chiar e, ca sunt in vacanta 🙂

          • turatiimaster says:

            Nu traducerea in sine e problema, e foarte simplu pentru mine sa o fac, pronunt prost uneori dar in scris sunt foarte bun, in ambele sensuri, engleza-romana sau romana-engleza. Problema este ca trebuie toate puse cu timing, in asa fel incat sa fie pe film acolo unde trebuie. Adica nu e atat de dificultate, cat e consumatoare de timp treaba. Am si acum subtitrari facute si pe care nu le-am pus din cauza ca nu le-am facut timingul.

          • Darius says:

            Ceea ce inseamna ca ai mai avea nevoie de inca un om in plus care sa faca treaba alaturi de tine si sa nu ceara bani, o ruda sau un apropiat, gaseste-l 🙂

            • turatiimaster says:

              Crede-ma, suntem mai multi care facem treaba asta. Nu e deloc simplu, de la programare, filmare, deplasare, costuri, etc, traducerile sunt chiar pe ultimul loc. Motivul pentru care nimeni nu face filme atat de detaliate tine de costuri si munca, enorm de multa munca. Imagineaza-ti ca facem cam 8-10 000 km lunar in teste. Asta in afara de viata normala.

  1. 23/08/2011

    […] Detailed walkthrough videos of Veloster Unfortunately it is in Romanian, but at least it gives us something to look at Hyundai Veloster 1,6l GDi D-CVVT – Turatii […]

  2. 04/02/2012

    […] Veloster, a doua mostră de tupeu coreean pare să fie noul model de clasă medie, i40. Nefiind posesorul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.