Toyota a stabilit un nou record mondial la Nürburgring cu o maşină electrica

TMG-009 record Toyota NurburgringToyota Motorsport GmbH (TMG) a stabilit un nou record pentru turul legendarei piste de 20.8km de la Nürburgring, Germania, cu un vehicul electric (EV).

Prototipul TMG EV P001, suta la suta electric, pilotat de Jochen Krumbach a stabilit un record de 7 minute şi 47,79 secunde, mult sub recordul anterior de 9 minute şi 1,338 de secunde.

Prototipul de curse creat de Toyota Motorsport este propulsat de doua motoare electrice ce genereaza 375 CP. Având o greutate de doar 952 kg, vehiculul poate accelera de la 0-100 km/h in aproximativ 4 secunde, iar viteza maxima este de peste 260 km/h.

Bateriile lithium-ceramic produc 520 volţi şi au o capacitate de 41,5 kWh. Autonomia este de aproximativ 200 km iar reincarcarea durează 8 ore.

Tinta initiala stabilita de TMG era de a trece sub pragul de 8 minute.

“Obiectivul acestui proiect a avut doua directii: in mod cert am vrut sa setam un nou record pentru turul de pista cu un vehicul electric si sunt foarte mandru ca am reusit.

Pe de alta parte, am vrut sa testam si comportamentul motorului nostru electric in conditii extreme, iar in motorsport nu exista circuit mai dificil decat cel de la Nürburbring. Astfel, pe baza acestei experiente, vom putea imbunatati motoarele electrice pe care le producem”, a declarat Pascal Vasselon, Directorul Tehnic al TMG .

Rob Leupen, director al Toyota Motorsport a adaugat: “Este o realizare impresionanta care demonstreaza potentialul urias al sistemului electric de propulsie. Nu mai exista niciun dubiu ca o masina de curse electrica ofera cel putin acelasi spectacol ca si o masina de curse traditionala.

A fost o senzatie extraordinara sa privesc vehiculul electric zburand efectiv pe pista si sa aud doar zgomotul facut de vant si de cauciucuri pe asfalt. Sunt foarte mandru sa vad numele TMG in cartea recordurilor.

Dar acesta nu este sfarsitul povestii pentru TMG si va asigur ca veti vedea vehiculele noastre electrice in actiune din nou, in curand.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.