20 000 de kilometri pe jos pentru un vis

Guillaume Combot and Navon N670 Europa FullSă vii pe jos din Sudul Africii şi până în Bucureşti nu e tocmai puţin lucru. Şi încă nu e tot. Francezul Guillaume Combot mai are puţin să-şi realizeze visul: 20 000 de kilometri străbătuţi la pas din Africa şi până-n Franţa.

Ne-am întrebat de unde atâta putere pentru a realiza un proiect atât de nebunesc, cum ar spune unii. Despre motivaţie, resurse interioare şi îndeplinirea viselor am stat de vorbă cu Guillaume Combot, care ne-a răspuns mereu cu un farmec aparte.

Aventură, pericol, diversitate sau surpriză sunt poate cuvinte prea neîncăpătoare pentru a descrie călătoriile sale. În aproape 2 ani şi jumătate de când tot merge pe jos, nu a avut cu el decât aproximativ 2 Euro pe zi şi un rucsac mic, de 3 kilograme, în care i-a încăput tot ce a avut nevoie: 2 schimburi de haine, câteva electronice şi o foaie izolantă, cu care să doarmă.

De cort s-a debarasat din Africa, deoarece făcea bagajul greu şi mersul incomod. A dormit pe unde a putut şi a mâncat ce-a fost mai convenabil. Cel mai adesea, s-a hrănit cu zahăr şi ulei, singurele alimente care i-au dat energia necesară pentru a merge mai departe. În medie, cam 40 de kilometri pe zi.

Calm, curios şi demn, Guillaume a mers mereu mai departe, fără să ceară de la cineva. A plecat din Cape Town, Africa de Sud, şi a trecut prin Mozambic, Malawi, Tanzania, Uganda, Sudanul de Sud, Sudan, Egipt, Israel, Iordania, Siria, Turcia, Bulgaria şi România şi, cu încă puţin efort, va ajunge în Franţa, punctul terminus al călătoriei sale. Şi toate acestea pentru un vis: să exploreze mintea umană şi să transmită ideea potenţialului imens din fiecare dintre noi.

Astfel, mai presus de călătoria propriu zisă, presărată cu mii de peripeţii, proiectul lui Guillaume reprezintă o călătorie interioară, de explorare a sinelui, de cunoaştere şi de conştientizare a propriilor sale puteri, limite şi dorinţe, de confruntare a temerilor şi demonilor care apar în situaţii limită, dar şi o atentă explorare a celor din jurul lui, a sutelor de oameni cu care a intrat în contact şi cărora le-a studiat atent comportamentul şi mecanismele de gândire.

Preferă să trăiască viaţa decât să o teoretizeze şi crede că fiecare om se poate dezvolta prin conştientizarea propriilor resurse.

Falcon Electronics susţine performanţa în orice domeniu de activitate şi în special oamenii care sunt exemplu de putere, curaj şi perseverenţă, aşa cum s-a dovedit a fi Guillaume Combot în realizarea visului său. De aceea, i-am pus la dispoziţie un sistem de navigaţie Navon N670 Europa Full, pentru ca misiunea lui să fie dusă la îndeplinire cu succes.

Despre motivaţiile şi descoperirile lui Guillaume din timpul călătoriei puteţi afla mai mult din acest interviu.

http://youtu.be/S75s56UvKAs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.