Închiderea circulaţiei pentru Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Traseu Raiffeisen Bank Bucharest International MarathonAsociaţia Bucharest Running Club informează că în intervalul 7-9 octombrie 2011 va organiza a patra ediţie a evenimentului Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, cu punctul de Start/ Finish – Piaţa Alba Iulia.

În perioada 7-11 octombrie are loc în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, Adunarea Parlamentară a Statelor Membre NATO. Traseele oficiale ale acestui eveniment coincid cu cele ale Maratonului Internaţional Bucureşti şi, din motive de securitate, traseul iniţial al MIB a fost modificat.

Datele şi orele de desfăşurare rămân aceleaşi. Crosul Copiilor se va desfăşura la data stabilită, pe 8 octombrie, cu traseul începând din Piaţa Alba Iulia spre Piaţa Unirii şi înapoi.

Organizatorii evenimentului garantează că aceste schimbări nu vor afecta calitatea desfăşurării evenimentului.

Traficul va fi închis sâmbătă, 8 octombrie între orele 8.00 şi 12.00 în rondul Pieţei Alba Iulia şi pe Bulevardul Unirii, iar duminică, 9 octombrie, între orele 6.00-16.00 pe traseele amintite mai jos:

Start/Finish – Piaţa Alba Iulia

Cursa Populară Gillette (3,5 km – 9 octombrie): se porneşte pe partea interioară a traseului, până la primul semafor către Unirea, punct de întoarcere, intersecţia cu Lucian Blaga înapoi pe Bd Unirii către Piaţa Alba Iulia, intrare pe Bd Burebista (200m), întoarcere la rond Alba Iulia spre dreapta pe Bd Decebal, până la intersecţia cu Mihai Bravu, întoarcere la trecerea de pietoni de pe Bd Decebal, înapoi pe Bd Decebal până la rond Alba Iulia, Finish -intră pe poartă pe interiorul pieţei.

Cursele Competitive (42km, 21km și ștafetă – 9 octombrie): Start Alba Iulia, se porneşte pe partea exterioară a traseului, se continuă până la intersecţia Bd Unirii și Bd Brătianu, se întoarce la stânga pe Splaiul Unirii pe pod, şi se continuă până la intersecţia cu Mihai Bravu, unde se întoarce înapoi pe Splaiul Unirii, se face stânga la Pasaj Mărăşeşti pe Bd Mircea Vodă, apoi dreapta pe Bd Unirii până la Piaţa Alba Iulia, se continuă pe Bd Burebista 200 m, apoi dreapta pe Bd Decebal până la intersecţia cu Mihai Bravu, întoarcere la trecerea de pietoni de pe Bd Decebal, înapoi pe Bd Decebal și se continuă pe Bulevardul Unirii.

Acest traseu se repetă de 4 ori. Finish- Piaţa Alba Iulia, pe interiorul pieţei.

Crosul Copiilor (1 km – 8 octombrie): Start Piaţa Alba Iulia, pe Bd Unirii, întoarcere la intersecţia cu Lucian Blaga. Finish – Piaţa Alba Iulia. 500mX2 = 1km.
De asemenea, în intervalul orar mai sus menţionat, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

O hartă a noului traseu poate fi vizionată aici

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Român şi Federaţia Română de Atletism.

Competiţia este acreditată internaţional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor lumii şi afiliată AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor Stradale).

Ediţia 2010 a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon a reunit 5000 de participanţi, au fost oferite peste 100 de premii și au vizitat Bucureştiul câteva sute de turişti străini, sportivi amatori.

Pentru organizarea acestui eveniment au muncit 150 de voluntari, campania de promovare a durat 6 luni, din aprilie până în octombrie, la fel ca şi în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.