Peugeot câştigă campionatul mondial de anduranţă 2011

Peugeot winner at ILMC 2011Finala ILMC de la Zuhai s-a încheiat cu Peugeot pe primele două trepte ale podiumului. Această cursă a marcat a şaptea şi ultima etapă ILMC.

Maşina cu numărul 7 a fost condusă către victorie de Anthony Davidson şi Sébastien Bourdais, urmaţi de Frank Montagny şi Stéphane Sarrazin în maşina cu numărul 8.

Audi a terminat pe locul 3, bolidul fiind pilotat de Timo Bernhard şi Marcel Fässler.

Legat de victoria Peugeot, Davidson a vorbit despre tactica adoptată în privinţa anvelopelor, explicând: “Am văzut că Sébastien avea probleme în prima parte a cursei, motiv pentru care am pierdut câteva poziţii. Dar nu am intrat în panică; doar am schimbat anvelopele la prima oprire.

Această mişcare ne-a desincronizat puţin, însă maşina şi-a revenit rapid şi, datorită condiţiilor meteo bune, am reuşit să recuperez mult timp. Din acel moment până la sfârşitul cursei, maşina s-a comportat impecabil.”

Bourdais a continuat, spunând: “Iniţial am deţinut controlul, dar în mod evident, maşina Audi cu numărul 2 a fost mai rapidă. M-am luptat, însă apoi am decis să încerc altceva, legat de anvelope. S-a dovedit a fi decizia corectă, iar lucrurile au mers atât de bine, încât Audi a trecut pe locul 2.

Apoi Anthony a trecut la volan şi a mers destul de repede, iar din acel moment ne-a fost mult mai confortabil. Trebuie să spun că a fost un efort fără greşeală din partea Peugeot şi sunt cu adevărat fericit pentru întreaga echipă. A fost o zi bună, încheiată cu două locuri pe podium.”

După cursă, preşedintele ACO, Jean-Claude Plassart, a declarat: “Un lucru important de precizat este că anul acesta am avut Peugeot, Audi, Ferrari, Aston Martin, Mercedes-Benz, Lotus, BMW, Porsche – 8 producători globali care investesc în programul nostru.

De asemenea, ne sunt alături Michelin şi Dunlop, care au adus multă ospitalitate aici. Este implicat şi Rolex, care beneficiează de o mare vizibilitate. Dacă mari companii precum cele de mai sus cred şi investesc în ceea ce facem noi, consider că este un semn că mergem într-o direcţie bună.”

Echipa Peugeot Sport Total a terminat învingătoare în 2011 în cursele de anduranţă de la Spa-Francorchamps (Belgia), Imola (Italia), Silverstone (Marea Britanie), Road Atlanta (SUA) şi Zuhai (China), devenind câştigătoarea ILMC la categoria sa.

Ceilalţi câştigători ai competiţiei ILMC 2011 sunt:

LM P1 Producători: Peugeot

LM GTE Producători: Ferrari

LM P2 Echipe: Signatech Nissan

LM GTE Echipe Pro: AF Corse

LM GTE Echipe Am: Larbre Competition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.