Ţiriac Autorulate, creştere de 80% a finanţărilor prin leasing

Blazon Grup Tiriac Holding AutoŢiriac Autorulate, parte a Grupului Ţiriac, a înregistrat o creştere importantă în cursul anului 2011 pe segmentul de finanţare prin leasing.

De-a lungul anului 2011, tendinţa clienţilor de a opta pentru un pachet de servicii financiare, asociat achiziţionării unui autoturism, a fost din ce în ce mai pregnantă.

Astfel, în urma analizei fluxului zilnic de clienţi şi a preferinţelor de achiziţie ale acestora, s-a constatat că cererea de finanţare pe partea de leasing a fost în continuă creştere, compania atingând în acest moment cel mai mare număr de maşini vândute prin leasing de la începutul activităţii sale pe piaţa auto autohtonă.

“Clienţii noştri persoane juridice au decis majoritar să-şi achiziţioneze autoturismele printr-una din cele două modalităţi de leasing puse la dispoziţia lor de Ţiriac Autorulate, prin intermediul partenerilor noştri financiari.

Astfel,95% dintre clienţii sus-menţionaţi au optat fie pentru leasing financiar, fie pentru cel operaţional, cu accent pe cel din urmă. Creşterea cererii pentru serviciile de leasing operaţional se explică în special prin presiunea exercitată asupra companiilor de actualul context economic şi, implicit, de capacitatea redusă de predicţie asupra evoluţiei propriului business.

Clienţii juridici preferă să aleagă varianta leasing-ului operaţional căci, practic, beneficiază de o închiriere a autoturismului pe o perioadă determinată, perioadă în care firma de leasing preia responsabilitatea maşinii.

Un alt avantaj al acestui tip de leasing este faptul că rata lunară este deductibilă integral de către utilizator, lucru foarte important pentru orice companie.“ declară Mihai Ghenghea, Director General Ţiriac Autorulate.

În 2011, pe segmentul autoturismelor, Ţiriac Autorulate a vândut cu preponderenţă Ford Focus, VW Golf 5, Ford Fiesta, Skoda Octavia şi Opel Corsa. Pe partea de vehicule comerciale, cele mai vândute mărci şi modele au fost Ford Transit, Renault Master şi Mercedes Sprinter.

Ţiriac Autorulate are sediul în Otopeni şi un program zilnic de funcţionare între 09.00 – 21.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.