Federal-Mogul introduce segmentul de piston Goetze LKZ

Lansare segmenti LKZ_2. Corneliu Preda si Rostislav PsotaFederal-Mogul a lansat azi segmentul LKZ din gama Goetze® care reduce consumul de ulei cu până la 50% comparativ cu segmenţii convenţionali.

Conceput pentru motoare echipate cu tehnologie LKZ de la bun început, segmentul asigură o tensiune scăzută care permite reducerea frecării perete-segment. Acest fapt îmbunătăţeşte nu doar consumul de combustibil, dar şi performanţa şi durata de viaţă a maşinii.

Impactul său pe piaţa pieselor de schimb a fost recent recunoscut în cadrul premiilor Automotive News PACE™ Awards, fiind premiat la categoria produse inovative – categorie care răsplăteşte inovaţiile la produse care au un impact semnificativ pe piaţă şi care redefinesc regulile în industria auto.

„Segmentul de piston de schimb LKZ din gama Goetze permite mecanicilor să restabilească performanţa iniţială a motoarelor cu injecţie directă de benzină, dotate în prealabil cu această tehnologie revoluţionară,” a declarat Paul Vure, Technical Service Manager al Federal-Mogul pe Europa, Orientul Mijlociu & Africa şi Piaţa Globală a pieselor aftermarket.

„Bazându-se pe o tehnologie testată, care se regăseşte deja pe echipamentele originale (OE), mecanicul poate obţine aceeaşi eficienţă cu cea urmărită de producătorul motorului: emisii scăzute de dioxid de carbon şi performanţă avansată a motorului. LKZ este deja una dintre tehnologiile de ultimă generaţie utilizate de producătorii de motoare în activitatea lor, iar Federal-Mogul se asigură ca şi partenerii săi de pe piaţa pieselor de schimb să beneficieze cât mai rapid de această tehnologie”.

Durabilitatea segmentului Goetze LKZ şi performanţa acestuia a fost dovedită pe motoare diesel testate o perioadă lungă de timp, iar acum segmentul este introdus ca echipament standard la mai multe motoare pe benzină ale constructorilor de vehicule.

Pe măsură ce motoarele cu injecţie directă devin mai comune, segmenţii de piston LKZ ajung să joace un rol tot mai important pe piaţa pieselor de schimb de calitate OE.

„Segmenţii LKZ de la Goetze înlocuiesc perfect piesele originale, nefiind necesare echipamente sau muncă suplimentară pentru a restabili performanţa originală a motorului,” a adăugat Vure.

„De asemenea, LKZ creşte durata de viaţă a motorului prin reducerea depunerilor de carbon pe piston, una dintre cauzele principale pentru consumul crescut de ulei.”

Secretul din spatele capacităţii impresionante de reducere a consumului de ulei stă în designul deosebit al suprafeţelor de sprijin ale segmentului, în trepte şi teşite în zona muchiei de contact.

Spre deosebire de segmenţii convenţionali, tehnologia LKZ asigură mai puţină rezistenţă când pistonul este în cursa de compresie, reducând pierderile prin pompare. Acest mecanism reduce pierderile datorate frecării şi readuce uleiul în baia de ulei într-o manieră eficientă.

În funcţie de nivelul de uzură acceptat de către producătorii de motoare, segmenţii LKZ utilizează o varietate de tratamente de suprafaţă.

Printre acestea sunt şi tratamentele CKS (acoperire ceramică cromată) şi GDC® (Goetze Diamond Coating®), care protejează periferia inelului împotriva frecării, minimizând uzura şi permiţând segmentului de ungere să funcţioneze corect pe întreaga durată de viaţă a motorului.

Segmentul de piston LKZ îmbunătăţeşte consumul de combustibil, reduce consumul de ulei cu până la 50% şi reduce frecarea cu până la 15%.

Spre deosebire de segmenţii convenţionali, segmentul revoluţionar LKZ are o suprafaţă de sprijin în trepte şi teşită în zona muchiei de contact. Aceasta permite reducerea consumului de ulei cu până la 50% şi frecarea cu până la 15%, fapt ce reduce emisiile şi consumul de combustibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.