Fiat Group şi Mazda anunţă un proiect comun

Mazda MX-5Fiat Group şi Mazda Corporation au semnat un prim acord de colaborare în vederea dezvoltării şi producerii unui nou roadster sub siglele Mazda şi Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generaţie de Mazda MX-5 cu tracţiune spate.

Proiectul are în vedere ca ambele mărci auto să propună două roadstere cu tracţiune spate, diferite ca stil şi specifice prin caracteristici fiecărei mărci în parte. Modelele vor urma să fie propulsate de motoare diferite dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia.

Data de începere a producţiei pentru noua Alfa Romeo este prefigurată pentru anul 2015.

“Acest acord demonstrează convingerea noastră de a contiuna să dezvoltăm marca Alfa Romeo şi intenţia clară de a o transforma într-un success global.

Colaborarea cu Mazda înseamnă un parteneriat cu liderul pieţei auto în domeniul tracţiunii spate pentru a produce un roadster pur, în spiritul tradiţional Alfa Romeo…” a declarat Sergio Marchionne, CEO Fiat.

Takashi Yamanouchi, CEO al mărcii Mazda, s-a declarat de asemenea entuziasmat de colaborarea cu o marcă auto atât de prestigioasă mai ales în vederea producerii unui roadster bazat pe cel mai vândut astfel de model din toate timpurile, Mazda MX-5.

Acordul final va fi semnat în a doua jumătate a anului 2012, existând şi posibilitatea unor noi oportunităţi de colaborare între cele două mărci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.