Modelul electric Hyundai ix35 a fost testat în Europa în cadrul Zero Rally

ix35-FCEV-Zero-Rally-2012Hyundai a validat performanţele SUV-ului cu celule de hidrogen, ix35 FCEV, participând la cursa autovehiculelor cu emisii reduse, Zero Rally, desfăşurată în Suedia şi Norvegia.

Condus de o echipă de reprezentanţi Hyundai şi jurnalişti, autovehiculul a parcurs proba de 314 km a raliului şi a obţinut locul al patrulea în clasa hidrogen, devansând mai mulţi producători de autovehicule electrice de serie, incluzând autovehicule hibride şi autovehicule care utiliează biocombustibil.

Allan Rushforth, Senior Vice President şi COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: “Hyundai şi-a luat angajamentul de a explora o serie de soluţii alternative în materie de energie şi în centrul acestei filosofii se află cercetarea şi dezvoltarea autovehiculelor propulsate prin celulele de hidrogen.

Participarea de succes în cadrul Zero Rally oferă dovezi suplimentare pentru performanţa Hyundai ix35 FCEV şi mai mult, demonstrează viabilitatea hidrogenului ca alternativă a motoarelor cu ardere internă în Europa şi în lumea întreagă.”

“Hyundai realizează paşi importanţi în asigurarea unui viitor sustenabil industriei. Testele ulterioare pe drumurile din Europa vor aduce succesul implementării ix35 FCEV mai aproape de realitate, iar sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării infrastructurii va spori gradul de preluare şi de integrare a hidrogenului drept «combustibilul viitorului»”, a adăugat Allan Rushforth.

Zero Rally este o competiţie anuală care reuneşte autovehicule cu emisii zero şi emisii reduse, ajuns acum la a patra ediţie. Cei 314 km ai probei de raliu din 2012 au fost parcurşi pe Autostrada Verde, cel mai lung drum “eco” din lume, care se întinde între Sundsvall, Suedia şi Trondheim, Norvegia.

Datorită celor două rezervoare de hidrogen care au o capacitate totală de 5.64 kg, asigurând o autonomie de 525 km, noul Hyundai ix35 FCEV nu a necesitat alimentare şi pe parcursul cursei a emis numai apă pură. ix35 FCEV este echipat cu o celulă de stocare de 100kW şi poate atinge viteza maximă de 160 km/h.

ix35 FCEV are la bază premiatul model SUV compact ix35 – un autovehicul proiectat, dezvoltat şi produs la centrul tehnic Hyundai din Europa, special pentru clienţii europeni.

Furnizorul oficial al hidrogenului pentru Zero Rally este H2 Logic, alături de care Hyundai a semnat un memorandum în luna mai 2011, pentru a promova utilizarea electricităţii în transport, bazate pe hidrogen şi pe celulele de hidrogen, în Danemarca şi Norvegia.

În noiembrie 2011, Hyundai s-a alăturat mişcării H2 Scandinavia, prezentând în cadrul parteneriatului cu H2 Logic prima staţie de hidrogen din Oslo, Norvegia. Obiectivul proiectului H2 Scandinavia este acela de a spori notorietatea tehnologiei celulei de hidrigen şi dezvoltarea infrastructurii care va permite comercializarea vehiculelor de acest tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.