Chevrolet Aveo 1,3l D LTZ

Întrucât am testat noul Aveo în ambele versiuni de caroserie, atât hatchback, cât şi sedan, cu transmisie manuală şi automată, era păcat să nu facem un mic rezumat şi cu versiunea diesel…

Prezentările fiind foarte cuprinzătoare la ambele versiuni anterioare, de data asta ne-am mulţumit să ne ocupăm de motor şi de performanţele dinamice, precum şi de consumul de combustibil. Acesta din urmă fiind, cum altfel, o prioritate foarte importantă în segmentul subcompact.

Cu 4,1l la suta de kilometri, consum mediu dat de fabrică, Aveo devine o achiziţie foarte interesantă pentru cei care ţin la acest aspect. Nu multe modele de volum mare şi buget redus, concurente cu Aveo, se pot lăuda cu un propulsor atât de eficient.

Derivat din cel binecunoscut de la Opel Corsa ecoFlex, motorul este practic miezul problemei, ajutat fiind şi de o caroserie uşoară ş de o cutie de viteze interesant etajată. Ca atare, performanţa dinamică este bună şi consumul excelent.

Am obţinut un consum mediu de 4,4l la suta de kilometri, fără efort şi folosind inclusiv aerul condiţionat. Restul detaliilor, cum se mişcă maşina şi alte aspecte interesante, le regăsiţi în cele două filme de mai jos…

19 Responses

 1. Cristi says:

  Testul cu chevrolet cruze o sa mai fie?

 2. Alin says:

  Inca asteptam testul cu noul renault megane gt line 1.6 dci 130cp.

 3. Mircea says:

  Vrem Clio RS Gordini

 4. Sergyu says:

  Cam pe cand va fi gata testul cu Kia Ceed?

  • turatiimaster says:

   Circa 10 zile, posibil mai mult sau mai putin.

   • Roby says:

    Salve Robert.
    Abia astept testul cu noul Ceed… Astazi tocmai am incheiat un drive test cu acest nou model, echipare Best, motor 1.6 GDI, pe un traseu de aproximativ 350 km… Marturisesc ca sunt posesor de Ceed FL 201o, 1.6 CRDI de 115 CP. Noul Ceed mi s-a parut fantastic, acest motor pe benzina e extraordinar. Per ansamblu multe plusuri, cateva observatii(fara sa fiu carcotas), dar intr-un final este o evolutie foarte buna. Are o tinuta de drum de invidiat, mai ales in conducere sportiva-si crede-ma ca am testat-o in toata plaja de turatii posibila. La un mers foarte linistit este economica masinuta. Daca te infigi, normal, motorul raspunde extraordinar si foarte de jos, ai impresia ca ai un diesel, “papa” benzinica..altfel nu ai cum sa ai asemenea reprize.
    Sunt foarte curios cum raspunde acest motor cu noua cutie DTC… Efectiv m-ar tenta o asemenea combinatie foarte mult. Astept si testul si impresiile tale.
    Toate cele bune!

   • swiss says:

    Cu ce motorizare se prezinta?

 5. gigi says:

  Masina asta nu a mai fost testata odata? Audi A6 pe cand la test?

 6. gigi says:

  Masina asta nu a mai fost testata odata?

 7. George says:

  Posed modelul din 2008 si pana acum s-a dovedit a fi extrem de fiabil.

 8. Marius says:

  Salut si felicitari, impecabil review. Exista sansa de a vedea un review detaliat pentru noul Renault Clio 4?

 9. Bogdan says:

  Salut Robert. Felicitari pentru filme si keep up the good work. Apropo de filme, ceva candva cu o Mazda 2?

  • turatiimaster says:

   Multumesc pentru aprecieri, vom vedea daca vor mai fi si alte modele Mazda, depindem de disponibilitatea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.