Kia a câştigat patru premii ‘red dot’ pentru modelele sale compacte

Kia-pro_ceed-red-dot-award-2013_Best-of-the-BestDepartamentul de design Kia a câştigat prestigioasele premii ‘red dot’. Patru modele desenate în cadrul companiei au fost printre cele mai apreciate apariţii la ediţia 2013 a acestor premii.

Astfel, Kia pro_cee’d a reuşit să-şi adjudece titulatura de “Best of the Best” al categoriei design de produs. Alături de acest model au mai fost premiate şi compacta cee’d, cee’d Sportswagon şi MPV-ul compact Carens.

După ce în luna noiembrie a câştigat premiul iF pentru design de produs, Kia pro_cee’d recidivează chiar înaintea debutului vânzărilor, ce va avea loc luna aceasta.

Cele patru premii ‘red dot’ proaspăt dobândite urcă numărul distincțiilor de acest fel câştigate de către Kia din 2009 şi până în prezent la un total de zece.

Aşa se face că premiile obţinute de cee’d, pro_cee’d, cee’d Sportswagon şi Carens se alătură celor obţinute de Soul, Venga, SUV-ul compact Sportage, Optima (deţinător al titulaturii “Best of the Best”), dar şi celor obţinute anul trecut de Rio (versiunea cu cinci portiere) şi Picanto.

“Suntem foarte mândri de premiile ‘red dot’ obținute de toate modelele gamei Kia cee’d, la care se alătură şi cel primit de Carens.

Cu atât mai mult cu cât pro_cee’d a fost desemnat “Best of the Best”, premiu obţinut în trecut şi de Kia Optima, deci se pun bazele unei continuităţi a produselor noastre care primesc cea mai înaltă distincţie oferită juriul de ‘red dot’”, a declarat Peter Schreyer, directorul departamentului de design al Kia Motors Corporation.

“Faptul că cele mai importante modele compacte ale noastre au câştigat patru premii este o realizare notabilă a echipelor noastre de design.

Creaţiile lor câştigă premii pentru al cincilea an consecutiv, fapt ce confirmă încă o dată că ne aflăm pe calea cea bună în ceea ce priveşte strategia de design adoptată de Kia.”

Premiile ‘red dot’: garanţie a calităţii designului de produs

Centrul de design al regiunii nordice Rhine-Westphalia a pus bazele proiectului ‘Premiile red dot’ în 1955, competiţie care a ajuns acum una dintre cele mai prestigioase din lume. Dintre categoriile premiate pentru calitatea oferită amintim “design de produs”, “design de comunicare” sau “design de concept şi prototip”.

Anul acesta s-au înscris în concurs 1.865 de producători din 54 de țări, prezentând în faţa juriului 4.662 de produse. Cei 37 de juraţi au analizat produsele din prisma a nouă criterii, dintre care amintim nivelul de inovaţie adus, funcţionalitate şi sustenabilitate. Ceremonia de acordare a premiilor ‘red dot’ se va desfăşura pe 1 iulie 2013 la Aalto-Musiktheater, în Essen.

Familia de modele cee’d şi modelul Carens: alegeri atractive în clasa compactă

Prima lansare din cadrul familiei de modele cee’d s-a petrecut în Europa în 2007, iar până acum putem spune că această gamă a ajuns să pună o amprentă serioasă asupra clasei compacte (segmentul C).

Câştigătorul premiului “Best of the Best” 2013 în cadrul premiilor ‘red dot’, Kia pro_cee’d a adoptat un aspect cu un puternic accent sportiv, care îl delimitează foarte bine de fratele său cu cinci portiere, Kia cee’d.

Specificaţiile sale sunt de top, iar echiparea standard este foarte generoasă pentru un model din această clasă; capitolul motorizări este acoperit de două propulsoare diesel de 1,4 sau 1,6 l, în timp ce pentru amatorii de motoare alimentate cu benzină există versiuni similare, de 1,4 sau 1,6 l ce dezvoltă puteri maxime de până la 135 CP. Emisiile de CO2 pornesc de la puţin sub 100 g/km.

Kia Carens este un nou model de familie, un MPV compact, apărut pentru a urma tendinţa lansată de predecesorul său, un model cu o funcţionalitate şi o flexibilitate excelentă, împachetând totul într-o formă mult mai atractivă.

În ambele versiuni de configurare disponibile, cu cinci sau şapte locuri, noul Carens oferă o echipare bogată, din care amintim aer condiţionat, volan multifuncţional, sistem audio, cruise control şi lumini de zi cu tehnologie LED.

Două motorizări pe benzină sunt disponibile (1,6 și 2 litri) şi un turbo-diesel de 1,7 litri, iar plaja de puteri variază între 135 şi 166 CP, în timp ce emisiile de CO2 pornesc de la 124 g/km. La toate acestea se adaugă şi faptul că, asemenea tuturor modelelor Kia comercializate în Europa, Carens beneficiază de o garanţie unică de 7 ani, sau 150.000 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.