Philips DaylightGuide

DRL_LG_Philips_-_PartsPhilips Automotive face un pas înainte în domeniul soluţiilor Daytime Running Light (DRL) prin intermediul Philips DaylightGuide, cea mai performantă şi stilată unitate de acest gen.

Background

Cercetările realizate la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte cauzele accidentelor rutiere au relevant că jumătate dintre cele consemnate pe timp de zi au avut la origine faptul că participanţii la trafic nu s-au observant la timp.

Din acest motiv, Comisia Europeană a decis ca începând cu februarie 2011 toate modelele noi de maşini să fie echipate cu sisteme DRL dedicate.

Dar dacă maşinile produse în prezent vor fi echipate cu astfel de dispozitive, majoritatea celor care circulă pe drumurile europene nu deţin lumini de întâlnire.

Reconfirmându-şi statutul de pionier în segmentul luminilior auto, dar şi gândirea inovatoare, Philips Automotive vine cu o soluţie şi pentru această problemă prin intermediul DaylightGuide.

Avantajul DaylightGuide

Stilul reprezintă un element important în cazul automobilelor, iar cei de la Philips au ţinut cont de acest lucru.

Luminile aftermarket au fost concepute în acest fel încât să le ofere şoferilor nu doar posibilitatea de a vedea şi a fi văzuţi, ci şi să ofere un nivel maxim de satisfacţie atât din punct de vedere estetic, cât şi al performanţelor.

Sistemul ”Lightguides” reprezintă viitorul pentru piaţa luminilor de zi cu LED, şirul de lumini LED individuale fiind înlocuit de o bandă luminoasă. Efectul vizual este diferit: lumină uniform distribuită în locul unor puncte luminoase, aşa cum se întâmpla în cazul vechilor sisteme DRL.

Unităţile sunt compuse din două benzi lineare care generează cel mai amplu flux de lumină oferit vreodată de un sistem DRL, iar dimensiunile sunt aceleaşi cu cele ale sistemelor Daylight 8.

Astfel, DaylightGuides este nu doar în ton cu ultimele tendinţe stilistice, ci oferă şi cel mai înalt grad de vizibilitate, fapt care crește simţitor siguranţa.

Luminile sunt incorporate în carcase de aluminiu de înaltă calitate, sunt rezistente la sare, praf, nisip şi apă, caracteristica din urmă fiind extinsă şi la nivelul conectorilor.

DaylightGuide permite reglarea intensităţii luminoase şi este compatibil şi cu maşinile electrice, hibride sau cele echipate cu sistem Start-Stop. Ele sunt produse respectându-se standardele de calitate OE şi ECE R87.

Perfectă adaptabilitate

Philips a desenat DaylightGuides astfel încât să se potrivească perfect cu celelalte sisteme de iluminare şi utilizează acelaşi sistem de prindere intelligent, clip-on.

Luminile sunt uşor de integrat în cazul oricărui tip de caroserie graţie lăţimii reduse şi faptului că nu necesită spaţiu adiţional pentru brăţări.

Gama Philips LED Daytime Running Light

LED-urile Philips sunt folosite de constructori precum Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Ford, Jaguar, Mercedes, Nissan, Peugeot şi Toyota.

Philips a lansat primele sisteme DRL LED în 2009. Gama a fost dezvoltată şi lărgită ulterior cu modelele DayLight 4 şi 8 (2010), pentru ca în 2012 compania să inoveze din nou lansând unităţile DaylightGuide DRL.

Inovaţiile Philips Automotive au menirea de a îmbunătăţi viaţa oamenilor contribuind la împlinirea nevoilor lor legate de o mobilitate mai sigură, mai eficientă din punct de vedere energetic, fără a neglija aspectele stilistice.

4 Responses

 1. Razvan says:

  Acest system DRL este omologat RAR? Sau trebuie sa obti omologare ca sa nu fie probleme la ITP?

  • turatiimaster says:

   Raspuns oficial de la Philips: “Toate DRL-urile Philips sunt cu marcaj E1 , E4 sau E7 si in plus SUNT SINGURELE OMOLOGATE DE RAR in Romania.

   Atasat Licenta si Certificatul de conformitate…”

 2. Aurelian says:

  Salut Robert, Sunt DRL-le recunoscute si suficiente la noi fara a merge cu luminile de intalnire aprinse ziua? Multumesc

  • turatiimaster says:

   Sunt suficiente dar nerecunoscute, legal in acest moment este sa circuli cu luminile de intalnire aprinse (faza scurta). Insa in practica nu ai probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.