Porsche Pipera – 15 milioane EUR investiţie

Porsche Pipera Grand Opening 2013Deschis in luna mai, dupa o investiţie de 15 milioane de Euro, Porsche Pipera – cel mai mare complex auto din Europa de Sud-Est – a încheiat primele 6 luni de activitate cu o cifră de afaceri de aproape 15 milioane EUR.

Porsche Pipera are o suprafaţă totală de 50.000 mp, o suprafaţă construită de peste 11.500 mp, un depozit de piese de schimb de 2100 mp şi 500 de locuri de parcare rezervate clienţilor.

Centrul reuneşte pentru prima dată sub acelaşi acoperiş showroom-urile Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche şi Das Weltauto, dar şi ateliere de service pentru marcile Audi, Bentley, Lamborghini şi Porsche.

„Deschiderea complexului Porsche Pipera a reprezentat o dovadă a încrederii noastre că – spre deosebire de tendinţa generală a pieţei auto – segmentul premium rămâne relativ stabil şi va fi primul care îşi va reveni”, a declarat Dana Cortina, Director General Porsche Inter Auto România.

„După primele şase luni de activitate, rezultatele indică faptul că am judecat corect şi nu putem decât să sperăm că vom continua în acelaşi registru”, a încheiat Dana Cortina.

De la deschidere – în luna mai – şi până în octombrie, de la Porsche Pipera au plecat către clienţii Porsche Inter Auto România aproximativ 500 de automobile, a căror valoare depăşeste 15 milioane de EUR.

Printre modelele exclusiviste aflate în portofoliul Porsche Pipera se numără Porsche 911 Turbo, Porsche Panamera SE Hybrid, Audi A8 şi noua limuzină A3, Lamborghini Gallardo Spyder Performante sau Bentley Continental GTC Speed.

”Rezultatele obţinute de complexul Porsche Pipera ne dau încredere tocmai pentru că s-au realizat într-o perioadă în care piaţa a continuat să scadă cu peste 11 procente şi în condiţiile în care am deschis showroom-urile şi centrele de service treptat, în luni de vară”, explică Dana Cortina.

La nivelul întregii companii, Porsche Inter Auto România se aşteaptă ca, până la finele anului în curs, să vândă 5,300 de maşini noi. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, compania se aşteaptă ca aceasta să atingă 131 de milioane de Euro la sfârşitului 2013.

Despre Porsche Inter Auto Romania

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto Romania comercializează, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit acționar unic al Holdingului Porsche.

Porsche Inter Auto Romania este importator şi distribuitor exclusiv pentru marca Porsche şi distribuitor exclusiv pentru mărcile Bentley şi Lamborghini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.