Renault Scenic 1,6l dCi XMOD Privilege

Renault Scenic 1.6l dCi XMOD Privilege

Scenic XMOD se numără printre maşinile interesante de la Renault, în primul rând pentru că are un grad de confort pe care nu îl uiţi uşor şi permite autonomii impresionante dacă este condus cum trebuie.

Am făcut 800 km într-o singură zi, mai exact în vreo 6-7 ore, incluzând şi opririle de dezmorţire, nici măcar nu am simţit oboseala – greu găseşti o maşină în ziua de azi care să poată chestia asta, mai ales condusă prin România.

Deşi e propusă doar într-o variantă de echipare şi motorizare, cel puţin momentan, această interesantă variantă de Scenic oferă un mod mai avansat de control al tracţiunii, XMOD, în ciuda numelui nefiind un sistem 4×4, destinat să îţi permită accesul şi scoaterea maşinii din zone mai dificile (noroi, zăpadă).

Din păcate, faţă de strămoşul Scenic RX4, acest Scenic nu mai oferă capabilităţile de traversare a terenului accidentat, adică unghiuri de atac şi degajare bune, ca atare ar fi bine să fiţi temperaţi cu excesele, în ciuda sistemului XMOD.

Oricum, cu look-ul actual Scenic se dovedeşte foarte plăcut în conducere, permite uşoare escapade în afara şoselei şi, foarte probabil, iarna nu va pune probleme, în condiţiile în care este echipat cu pneuri de sezon.

Destul de scump ca preţ, poate să fie un vehicul superb, pentru călătorul care îşi doreşte confort şi consum scăzut, în condiţii de performanţe bune, cu spaţiu şi ergonomie la superlativ.

3 Responses

 1. Cristian Rosu says:

  Va salut si va asigur de toata aprecierea mea pentru ceea ce faceti!
  M-ar interesa parerea dvs vis-a vis de un versus cu o Honda Crv cu motorizare 1.6 I-DTEC.

  Va multumesc!

 2. andy says:

  Salut.

  Foarte interesanta masina. Singurele minusuri dupa parerea mea. Bordul un pic cam ciudatel(plasarea centrala nu mi-a placut niciodata) si pretul foarte mare. In rest o super masina de drum lung. Felicitari pentru un review foarte reusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.