Hyundai prezintă noul Tucson, înaintea debutului oficial de la Geneva

Hyundai Tucson 2015

Hyundai a dezvăluit primele imagini oficiale ale noului Tucson, înaintea debutului oficial care va avea loc în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Geneva.

Modelul prezintă un exterior elegant, subliniat de proporţii dinamice şi dispune de dotări avansate pentru siguranţă şi confort.

Ţinută atletică şi proporţii îndrăzneţe, pentru un aspect remarcabil

“Designul noului Tucson este caracterizat de suprafeţe fluide şi proporţii îndrăzneţe. În plus, grila hexagonală distinctivă, de mari dimensiuni, subliniază apartenenţa modelului la familia Hyundai”, a declarat Peter Schreyer, Preşedinte şi Chief Design Hyundai Motor Group.

Bara de protecţie frontală, în formă de aripă, care încorporează luminile de zi cu LED, conferă un stil unic şi impunător noului modelului. Pentru a întări personalitatea puternică a vehiculului, partea din spate atrage atenţia prin suprafeţele frumos modelate, cu linii orizontale care plutesc spre pasajele roţilor din spate, accentuate de stopurile subtiri.

Habitaclu elegant şi spaţios

Materialele de calitate, plăcute la atingere creează o atmosferă confortabilă şi primitoare la bordul noului autovehicul. Construit pe o platformă nouă, modelul beneficiază de dimensiuni interioare generoase.

Compartimentarea inteligentă ofera un raport excelent al dimensiunilor exterioare şi interioare, optimizând spaîiul dedicat pasagerilor şi cel alocat bagajelor. Cu un habitaclu încăpător şi confortabil, Hyundai Tucson oferă şi un portbagaj cu o capacitate substanţială, de 513 litri cu bancheta spate în poziţie verticală.

Dotări de confort şi conectivitate adaptate nevoilor clienţilor

Printre dotările oferite de Tucson se numără scaunele faţă încălzite şi ventilate, cu o parte orizontală mai lungă pentru un suport îmbunătăţit. Pentru un confort sporit, noul model dispune de portbagaj cu deschidere automată (în momentul în care detectează apropierea cheii de acces) şi sistem inteligent de asistenţă la parcare cu funcţie de detectare a spaţiului disponibil pentru parcare.

Noul sistem de navigaţie este de trei ori mai rapid în comparaţie cu cel din generaţia anterioară, care echipa modelele Hyundai, fiind însoţit de un abonament gratuit pentru şapte ani la serviciile TomTom LIVE.

Tehnologii inteligente pentru siguranţa activă şi pasivă

Noul model include dotări în materie de siguranţă, precum sistem de frânare automată de urgenţă, care acţionează automat frâna în momentul în care detectează apropierea periculoasă a unei persoane sau a unui vehicul din faţă, de la viteză mare la viteză mică.

În plus, sistemul de asistenţă la menţinerea benzii de rulare corectează proactiv poziţia volanului pentru a menţine vehiculul pe mijlocul benzii sale de rulare, în timp ce sistemul de avertizare pentru traficul din spate utilizează un senzor cu acţiune 180 de grade, avertizând conducătorul auto de apropierea vehiculelor din spate.

Hyundai Tucson beneficiază şi de sistemul de monitorizare a unghiului mort, care urmăreşte traficul din jurul maşinii, de funcţia de detectare a limitei legale de viteză, care monitorizează panourile şi semnele de circulaţie, amintind conducătorului auto viteza maximă cu care poate rula. Sistemul de capotă activă retrage capota vehiculului în cazul unui impact frontal cu un pieton sau un biciclist pentru a amortiza impactul.

O gamă variată de sisteme de propulsie eficiente

Gama de motorizări include două motoare pe benzină: 135 CP (1,6 litri GDI) şi 176 CP (1.6 litri T-GDI) şi trei propulsoare diesel: 115 CP (1,7 litri), 136 CP (2,0 litri) şi 184 CP (2,0 litri).

Noul motor turbo 1,6 litri

T-GDI 176 CP este asociat unei transmisii cu dublu ambreiaj în şapte trepte (7DCT) sau unei cutii manuale în şase trepte. Toate motorizările au fost îmbunătăţite pentru a oferi manevrabilitate sporită şi eficienţă kilometrică, adaptându-se normelor Euro 6.

Noul Tucson pentru piaţa europeană va fi produs în Europa

Modele Tucson destinate pieţei din Europa vor fi produse în uzina Hyundai din Cehia, ca parte integrantă a angajamentului său în regiune. Încrederea în calitatea produselor Hyundai realizate în Europa este confirmată de garanţia de cinci ani fără limită de kilometri, unică în industrie, care va însoţi fiecare nou model Tucson comercializat. Acest pachet include, de asemenea, cinci ani de asistenţă rutieră şi cinci ani de verificări periodice ale vehiculului.

Noul Tucson va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015, urmând a fi comercializat în Europa din a doua jumătate a anului.

8 Responses

 1. Mkl says:

  Pacat ca nu aduc si varianta de 1.7 diesel la noi in tara.

 2. Pif says:

  Pe cand un review extensiv ? Masina a ajuns la dealeri pentru drive-test saptamana aceasta

  • turatiimaster says:

   Nu stiu, am cerut masina la Hyundai, inca nu am primit raspuns.

  • Mihai says:

   Nu e inca 100% official, nici preturi oficiale nu sunt pe site, iar cele de la dealer sunt cam umflate comparativ cu alte țări .

   • Pif says:

    pe site-ul din Germania sunt afisate preturile si sunt cu vreo 7 mii euro mai mari decat preturile de la dealeri, in ce tari sunt preturi mai mici ca la noi ?

    • Mihai says:

     in Cehia de exemplu unde si preturile de la Santa Fe sunt similare cu ale noastre, dar si ale altor modele de la alti producatori

 3. Andi says:

  Foarte interesant ca design, pacat ca nu s-a intamplat nimic la compartimentul motor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.