Ford pariaza pe SUV

ford-focuses-on-suv

Nu am mai scris de mult in sectiunea asta, cred ca se potriveste bine ce vreau sa va arat in filmul urmator. Am fost intr-o deplasare cu Ford, sa-i spunem tematica, unde niste manageri de departamente ai marcii ne-au prezentat o serie de tendinte pe care le studiaza.

Sigur, am vazut si noul Ford EcoSport in niste planse, inca nu s-au dat imaginile oficiale dar de retinut sunt urmatoarele: exterior seamana cu un Edge in miniatura iar interiorul e complet schimbat si arata excelent, un progres incredibil.

Poate si mai important, desi nu o sa vedeti pe film, ni s-a confirmat cumva si prezenta sistemului 4×4 pe viitorul EcoSport, ceea ce iar e o veste buna, mai ales ca va fi produs la Craiova.

Alte chestiuni interesante, le-as concentra simplu in “Ford pariaza pe SUV”. Studiile lor arata faptul ca majoritatea modelelor clasice, berline, monovolume, vor avea un trend descendent, in favoarea SUV-urilor de orice dimensiune. Si, normal, s-au concentrat pe ele.

Se trag niste concluzii daca priviti cu atentie filmul, e clar ca vor urma mai multe SUV-uri de la Ford, depre cel putin doua ni s-a amintit, dar important e ca Ford merge in continuare si pe cartea tehnologiei si a imbinarii cu cele mai noi tendinte de moda si lifestyle ale potentialilor clienti.

Oricum, eu abia astept EcoSport-ul, sunt sigur ca va fi o revenire benefica atat pentru Ford cat si pentru Romania.

6 Responses

 1. Cosmin says:

  Era si timpul ca Ford sa intre pe piata cu masinile SUV. Desi o sa fie cam scumpe am auzit ca Ford face masini destul de bune si rentabile. Deci indiferent de pret ar merita investitia.

 2. Andrei says:

  Ford a ramas cam in urma in ceea ce priveste piata SUV-urilor. Si am auzit ca sunt destul de costisitoare de reparat. Sa speram ca noile modele vor fi mai bune!

 3. vionut says:

  @Bogdan – ai fost intr-adevar ghinionist. Eu am avut un FF2 din 2007, benzina, merge perfect dupa 65.000 km.

  Cat despre noile modele la Ford, sincer astept cu mare interes noul EcoSport (cel de acum e o prostie). Daca se va fabrica la Craiova, asa cum se vehiculeaza, va fi un mare atu pentru Romania. Clar segmentul SUV-urilor mici, cross-over-elor etc este in crestere. Imi pplace cum arata Focus, Kuga, Edge.

 4. Bogdan says:

  Marca de masini de unica folosinta. Nu cumparati, vorbesc din experienta, eu am schimbat la 3 ani dupa cumparare jumatate de motor la ford de 40k EUR pret de lista. Mi s-a spart un piston și am schimbat tot blocul cu toate pistoanele iar acum se pare ca sunt probleme și la turbo.

  NU VA CUMPĂRAȚI FORD!

  • Ionel says:

   Ai fost ghinionist. Eu am Ford Focus pe benzina -luat nou din tara- si nu am schimbat nimic, decat consumabilele de la revizii.

   • Bogdan says:

    Nu iti doresc si tie un ghinion care sa coste pana acum 300 de milioane… Producatorul ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru astfel de mizerii dar in loc de asta iti explica ca s-a depus calamina pe piston si ca de aia s-a spart. La masina de 3 ani si in spatele segmentilor… Sper ca toata lumea sa citeasca si sa nu isi cumpere sa nu pateasca ca mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.