Suzuki Jimny 1.3l 4×4 MT5 Comfort

Nu e pentru cine se pregateste, e pentru cine se nimereste. Cam asa a fost la noi cu acest Suzuki Jimny, cautand un S-Cross, care o sa vina la vremea lui, ne-am ales cu Jimny si am zis ca e pacat sa ratam oportunitatea.

Avand si un drum lung in fata, catre un concurs de offroad, pot sa spun ca intr-adevar am avut parte de o aventura pe cinste cu masina asta. Daca treci peste limitarile evidente pe care le are pe sosea, odata ce parasesti asfaltul, lumea ti se deschide altfel…

Jimny ramane un model deosebit pentru pasionatii de offroad entry level si cu o pregatire corespunzatoare poate fi o nuca tare in cele mai dificile conditii de conducere, fiind unul dintre modelele cu tehnologie relativ moderna pusa pe un sasiu traditional, separat de caroserie.

O sa observati din filme anumite diferente fata de o masina normala, Jimny nu este un SUV-ulet de oras, in ciuda reclamelor care subliniaza acest aspect, ci un autovehicul profesional de offroad.

Unghiurile de trecere sunt foarte performante, treptele de viteza sunt mult mai scurte iar combinatia motor benzina, adica plaja de turatie larga, cu aceste trepte scurte si cu reductorul, face ca in afara soselei comportamentul sa fie deosebit.

Unora le poate parea cam mare pretul, desigur, iti poti lua masini destul de interesante cu banii pe care ii dai pe japonez, insa destinatia acestei masini si ce ofera utilizatorului profesional ar trebui sa transeze usor aceasta dilema…

4 thoughts on “Suzuki Jimny 1.3l 4×4 MT5 Comfort

 1. simpatice masinii ! nustiu in teren sunt rentabile? ma bate gandul pe un benzinar 1.3 vvt 2006

  • turatiimaster

   Sunt destul de bune in teren si se preteaza la modificari, studiaza pe forumurile Suzuki pentru a vedea posibilele probleme si la ce sa te astepti de la un Jimny SH.

 2. kim_vl

  Se pare ca Jimny 2019 nu mai are chedere la geamuri iar stropirea lunetei cu lichid de spălare se face de sus in jos.

 3. JohnyG

  Sal,

  Sunt posesor de Suzuki din 2004, nu am Jimny, dar folosesc zilnic un Ignis II cu motor 1.5 si 4×4, cod motor M15A. Modelul de jimny prezentat de tine in material are motorul M13A care e fratele de mai mic litraj al lui M15A. Referitor la motor, in cei 13 ani de folosinta, am schimbat doar uleiuri, filtre si bujii in cei peste 200k km parcursi pana in prezent. Nu am avut nici un fel de problema cu motorul si nici cu tabla in conditii normale de utilizare, pe care o inspectez anual inclusiv pe dedesubt, in conditiile in care tabla nu e galvanizata si a fost garanata 6 ani la perforare din interior. Locuiesc la mare si aerul de aici e mai umed si mai sarat decat in restul tarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.