Renault Captur 1.3l TCe 155 EDC7 Intens

Am spus-o mereu, e mai greu nu sa faci o masina buna, ci sa faci o masina buna dupa ce deja ai facut o masina buna care trebuie inlocuita cu un model nou.

Cu alte cuvinte, asteptarile sunt mari spre maxime, ori de cate ori un constructor reuseste un model de succes. Si aici, “victima propriului succes” e Renault Captur, iar constructorul francez a pus la bataie toata expertiza tehnica pentru a produce un urmas demn de succesul predecesorului.

Cum a reusit? Simplu, noul Captur e mai mare, mult mai mare, are o platforma tehnica noua, CMF2, usoara, aerodinamica (partea de sub vehicul), foarte rigida, interiorul este revolutionar nu doar pe partea tehnica ci si in materie de calitatea materialelor si a asamblarii.

O experienta cu noul Captur te transpune intr-un vehicul care pare ca isi depaseste segmentul, esti tentat sa crezi ca esti intr-un SUV compact, nu intr-un crossover.

Sa adaugam aici noul motor, 1.3l TCe, in varianta de 155 CP, cuplat la o transmisie dublu ambreiaj rafinata, EDC7, multimea de sisteme de asistenta activa si pasiva, sistemul infotainment modernizat, conectivitatea, toate sunt doar o insiruire de atuuri pentru noul Captur.

Si totusi, este atat de bun Captur incat toti ceilalti adversari trebuie sa se teama? Seria noastra de filme ar trebui sa raspunda acestei intrebari…

7 thoughts on “Renault Captur 1.3l TCe 155 EDC7 Intens

 1. Adrian

  Salutari! Ce inaltime ai? Ca referinta nu de alta. Sa ne facem o idee cam cat de mare e capturul pana mergem la test drive.

 2. Neo

  Intrebare:
  La 1,6 T-GDI de la Hyundai/Kia blocul motor – care e din Al – are cămăși de oțel sau e acoperit cu depunere metalică ca la 1,3 Tce ? Eu am un astfel de Hyundai.

  Nu de alta, dar să știu dacă stau cu mortul în casă (garaj în cazul de față).

  Chiar dacă de la pandemia asta, aspectele legate de fiabilitate încep să devină mai puțin importante.

  • turatiimaster

   Are ranforsari interne din otel.

   • Dan Patru

    Salut Robert! Când mai vi cu noutati? Abia asteptam. Ne lipsesc video-urile tale despre masini…

 3. kim

  Ce ai alege intre Captur si 2008, 1.3 155 CP EDC/AT8 ? Diferenta de pret intre ele la prima vedere ar fi de vreo 6000 Euro in defavoarea 2008-ului.

  • turatiimaster

   Nu am apucat sa merg cu noul 2008, insa prin prisma diferentei de pret, Captur, 6000 de euro sunt enorm de multi bani la ora asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.