Renault Austral 1.3l TCe MH 160 CVT techno esprit Alpine

Un model care mi-a lasat o puternica impresie la testul international din Spania, Austral, a venit pe platoul de filmare, sa ne arate cu ce se lauda si sa ii spunem si noi, ce ne place si ce nu, din cele ce are sa ne prezinte. E o versiune intermediara de echipare, practic un “GT Line”, dupa vechile echipari in gama Renault.

Acum se numeste altfel, techno esprit Alpine, mai exista un iconic esprit Alpine care e de fapt maximul de echipare posibil pe Austral, posibil sa avem un test si cu un astfel de model in curand.

Sigur, m-am bucurat sa aflu ca vine cu motorul 1.3l TCe, puternic si economic, am fost incantat ca e si cu o cutie automata (cum se cade in vremurile actuale), dar faptul ca nu e cu dublu ambreiaj, ci de tip CVT, adica o combinatie similara celei de pe Nissan Qashqai, nu e neaparat pe placul meu.

Nu ca nu ar merge, ci pentru ca, la fel ca si in cazul Qashqai, consumul de carburant e mai mare decat te astepti si nu stiu cata lume o sa fie incantata de treaba asta.

Partile pozitive sunt insa multe si deloc de neglijat, integrarea sistemului infotainment cu Google este probabil cea mai buna din industrie in acest moment, masina se dovedeste rezonabila la toate capitolele, inclusiv la spatiu spate si portbagaj, si per total sunt putine aspectele care pot nemultumi.

De vazut neaparat, si incercat, desigur, in cazul in care va cautati un SUV de segment C…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.