Competiţia „Cel mai 4×4” din România și-a desemnat câștigătorii ediției cu numărul 23

Renault Austral a câștigat titlul „Cel mai 4×2 SUV, în vreme ce Land Rover Defender a fost ales „Cel mai 4×4 off-road

Alfa Romeo Tonale plug-in a triumfat la categoria SUV Green, iar DS 7 E-Tense a devenit „Cel mai 4×4 SUV Premium

Isuzu D-MAx este „Cel mai 4×4 pick-up” și Kia Sorento și-a adjudecat distincția „Cel mai 4×4 SUV

7 din cele 11 modele înscrise în concurs au fost electrificate: MHEV, HEV, sau PHEV

Cea de-a 23-a ediție a celei mai vechi competiții de acest gen din Europa a avut loc în weekendul 27-28 mai în zona Câmpulung Muscel – Rucăr. Trendul electrificării, consemnat și anul trecut, evoluează astfel încât anul acesta patru SUV-uri au fost de tipul PHEV. Motorizările HEV au fost, de asemenea, prezente și, poate cel mai bun semnal pentru confirmarea trecerii către green, este faptul ca doar un singur model (și acela pick- up) a fost echipat cu motor diesel.

Probele on-road s-au desfășurat în zona Câmpulung Muscel, pe traseul de VTM dintre Lerești și barajul Râușor, în vreme ce testele off-road au avut loc în masivul Căpitanu, cu tabara de bază la o altitudine de peste 1.200 de metri. La ediția din acest an au fost trei trasee separate – comparativ cu două anul trecut – pentru modelele SUV 4×4, SUV 4×2 și off-road. Este un upgrade logic, având în vedere particularitățile fiecărei tip de tracțiune, astfel că juriul a avut condiții mai bune pentru o notare cât mai fidelă a capabilităților fiecărui concurent.

Ediția din acest an a consemnat prezența unor noi membri în juriu. Calin Popescu- Tăriceanu, George Grigorescu și Dan Cuțui sunt numele care au adus plus valoare acestei ediții a competiției Cel mai 4×4 din România.

Renault Austral, proaspăt desemnat „AUTOBEST 2023” de juriul internațional AUTOBEST, a câștigat titlul „Cel mai 4×2 SUV”, fiind de altfel modelul care a obținut  cel   mai   bun   punctaj   la   general   dintre   toate participantele la această ediție.

„Recent lansat, Renault Austral este deja castigatorul unor premii care ne bucura si care demonstreaza ca atat clientii nostri, cat si presa de specialitate il apreciaza. Cel mai 4×2 model din acest an este rezultatul unei strategii de cucerire a segmentului C si suntem incantati ca juriul a fost impresionat de abilitatile sale dinamice si de design-ul extrem de atractiv”, a declarat Alexandru Vescu – Director Marketing Renault Romania

Land Rover Defender 75 Edition își reconfirmă supremația în off-road, adjudecându-și distincția „Cel mai 4×4 off-road”. Este o onoare pentru noi sa participam la a 23-a editie a evenimentului “Cel mai 4×4” cu modelul Defender 75th Edition, produs intr-o serie limitata. Aceasta sarbatoreste 75 de ani de la aparitia primului Defender si demonstreaza ca ADN-ul modelului Defender se pastreaza chiar si daca au trecut peste 7decenii.

Evolutia acestuia este incredibila, un off-roader in adevaratul sens al cuvantului, iar castigarea premiului “Cel mai 4X4 – Offroad” atesta, inca o data, calitatile sale veritabile si de necontestat, pe toate tipurile de teren. “ a declarat Mihai Ivănescu, CEO Premium Auto.

Juriul a desemnat Alfa Romeo Tonale PHEV drept „Cel mai 4×4 SUV verde”, modelul italian dovedinsu-se nu doar extrem de dinamic pe probele on-road, dar și suficient de capabil în afara asfaltului. „Suntem mândri să o spunem: Alfa Romeo a reușit din nou! Marca are planuri ambițioase în segmentul C-SUV cu primul său plug-in hybrid, care este deja premiat în Europa. Câștigarea premiului cel mare în cea mai disputată categorie a competiției, Cel Mai 4×4 SUV verde, ne oferă privilegiul de a comunica publicului nostru că Alfa Romeo Tonale reflectă standardele înalte de durabilitate și siguranță, pe care marca se angajează să le ofere pe piață. a declarat Narcis Adrian Ghiță, CEO Auto Italia

DS 7 E-Tense și-a apărat titlul câștigat anul trecut, fiind un perfomer din acest punct de vedere: două participări și două premii “Cel mai 4×4 SUV Premium”. Suntem bucuroși că am putut oferi Competiției un concurent redutabil – DS 7 FL SUV 1.6 PHEV AWD 300 EAT8 – care a reușit să impresioneze, grație calităților tehnologice avansate, într-o companie selectă și exclusivistă! Noul DS 7 FL E-TENSE 4X4 a reușit să impresioneze membrii juriului cu modul 4×4, disponibil numai pe versiunea E-TENSE. Sistemul

îmbunătățește manevrabilitatea pe drum sau pe teren dificil. Puterea motoarelor este distribuită uniform pe toate cele patru roți, îmbunătățind considerabil aderența, indiferent dacă drumul pe care ești este unul plin de viraje, umed, noroios sau înzăpezit. Noul DS 7 combină confortul și eficiența și asigură o rulare lină și plăcută în călătoriile tale. Sunt mândru că am reușit să atragem voturile și admirația juriului și să câștigăm marele premiu al categoriei a declarat Andrei Iacob, CEO Trust Motors, importator oficial al mărcii DS în România.

La categoria „Cel mai 4×4 SUV” , câștigătorul Kia Sorento s-a impus în fața unor concurenți redutabili Iată că modelul nostru Sorento Hybrid ne face încă o dată să fim mândri, întrunind aprecierea unanimă a juriului, care i-a acordat titlul de „Cel mai 4×4 SUV” la concursul de anul acesta. Sorento a obtinut deja de la lansarea sa numeroase premii internationale, precum si titlul de Masina Anului în mai multe țări, iar această nouă distincție ne onorează.

Este încă o dovadă a calităților incontestabile ale lui Sorento, a cărui evoluție în ultimii 18 ani rezonează cu brandul Kia ca întreg. Puternică, avansată și versatilă, a patra generație Sorento a fost proiectată și concepută pentru a răspunde oricărei provocări. Și cu un facelift important care va fi lansat în această vară, suntem convinși că Sorento va beneficia de o amplificare a tuturor acestor caracteristici”, a declarat Dan Chitaru, Director General Kia Romauto.

Premiul “Cel mai 4×4 pick-up” a fost adjudecat de Isuzu D-Max, singurul model diesel prezent în competiție. Despre evoluția acestuia a punctat dl. Stefan Mirea – Director de marca Isuzu:

„Isuzu D-Max a fost dintotdeauna considerat unul dintre cei mai de nădejde parteneri al celor care au nevoie să transporte obiecte voluminoase, inclusiv în cele mai dificile situații de teren accidentat. Fiabilitatea si capabilitățile sale off-road sunt legendare. În plus, ultima generație D-Max a împrumutat confortul si dotarile SUV-urilor mari, întrunind un cumul de calități care îl fac o alegere câștigătoare, mai ales dupa facelift-ul de anul acesta.

Suntem mândri că exigentul juriu al concursului Cel mai 4×4 2023 a recunoscut aceste calități și i-a acordat titlul de Cel mai 4×4 Pick up”.itlurile acordate în competiția “Cel mai 4×4” sunt Mărci Înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, aceasta fiind singura  competiție națională de tradiție rezervată domeniului 4×4, care își propune să ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, SUV-ul verde, SUV-ul 4×2, off-road-ul şi pick- up-ul anului”.

Juriul celei de-a XXIII-a ediții a competiției “Cel mai 4×4” a fost format din:

Gigi Gavrilă (specialist Off-road Adventure, președintele juriului)

Călin Popescu-Tăriceanu

George Grigorescu

Dan Cuțui

Radu Constantinescu (Europa FM)

Robert Adam( Editor www.turatii.ro) Darius Pana (Auto pro)

Alexandru Grososiu (Prima TV)

Dan Străuți (www.autostiri.ro)

Daniel Costea (Președinte APAR – Asociația Presei Auto din România)

Premiile ediției XXIII

Renault Austral mild hybrid – „Cel mai 4×2 SUV” Land Rover Defender -„Cel mai 4×4 off-road

Alfa Romeo Tonale PHEV – „Cel mai 4×4 SUV verde” DS 7 E-Tense – „Cel mai 4×4 SUV Premium

Kia Sorento hybrid – „Cel mai 4×4 SUV” Isuzu D-MAX – „Cel mai 4×4 pick-up

Modele aflate în competiție în acest an:

 • Renault Austral mild hybrid
 • Dacia Jogger TCe
 • Mitsubishi ASX HEV
 • Alfa Romeo Tonale PHEV
 • DS 7 E-Tense
 • Jeep Renegade 4xe
 • Kia Sorento hybrid
 • Opel Grandland GSe
 • Suzuki S-Cross
 • Land Rover 75 Edition
 • Isuzu D-MAX

1 Response

 1. Robert says:

  RECOMAND!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.