3 stele Euro NCAP pentru Dacia Duster

DACIA_Duster_2011_FrontComentariile sunt de prisos. Dacia Duster a obţinut 3 stele la Euro NCAP, un rezultat previzibil, cel puţin pentru mine, cunosc foarte bine tipologia după care se fabrică maşinile Dacia şi pot spune că e un rezultat bun.

Tabla maşinii este subţire, structura de bază se menţine în general foarte uşoară, avantajul unei gărzi la sol mai înalte se transformă într-un dezavantaj la impact, datorită faptului că o parte din structura maşinii se găseşte deasupra zonei de impact şi, normal, acea parte nu mai preia şocul frontal la fel de bine.

Observ însă că mulţi au catalogat drept un dezastru acest rezultat. Nu este deloc aşa. 3 stele după noua metodologie de calcul a Euro NCAP rămâne un rezultat bun, mai ales că niciunul din pasageri n-a fost supus unor forţe sau impacturi cu risc de deces.

De asemenea, lipsa din dotările standard a unor opţiuni de siguranţă activă (gen ESP), a condus la o depunctare, lucru care nu înseamnă că celula de siguranţă nu este foarte bună sau corespunzătoare, dată fiind clasa de preţ a maşinii şi faptul declarat că este un low-cost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.