Logan si “testul elanului”

ADAC (Automobil Club German) a publicat, zilele trecute, rezultatele obtinute de modelul Dacia Logan in cadrul unor teste de comportament rutier. Potrivit ADAC, automobilul s-a rasturnat in cursul unui “test al elanului” efectuat la o viteza de 65 km/h.

Intr-o prima etapa, ADAC a efectuat doua “teste ale elanului” potrivit unei proceduri conforme normelor ADAC, la viteza de 100 km/h. In cadrul acestor teste nu a fost constatata nici o problema. Ulterior, au avut loc alte “teste ale elanului” pentru realizarea unor fotografii dinamice. Aceste teste au fost realizate conform unei proceduri care a fost definita in mod spontan si arbitrar si care se afla probabil la originea rasturnarii vehiculului.

Anterior, Logan a fost supus la numeroase “teste ale elanului” detaliate, realizate atât de reviste de specialitate cât si de membrii juriului desemnat sa aleaga “Masina anului in Europa”. Aceste teste nu au scos in evidenta nici o problema. Comportamentul ireprosabil al vehiculului a fost de asemenea demonstrat in cursul numeroaselor teste efectuate de catre constructor.

Siguranta ramâne un angajament major al Dacia si al Renault indiferent de vehiculul din gama. Dacia si Renault sunt in contact cu ADAC pentru a analiza si intelege rezultatele acestui test.

No Responses

 1. passat says:

  Intra si tu bai radu pe sait-uri de masini la galerie de imagini

 2. radu says:

  cine ma poate ajuta;sa gasesc scchema unui autoturism;;sa fiu anteles;un autoturism indiferent marca ,cum ar fi ocaroserie transparenta den care sa plece sageti si sa specifice….asta e toba de esapament…asta e motorul…cutia de viteze….volan…bord…etc

 3. Skylord says:

  Salutari la totzi soferi indiferent de masina pe care o conducem;referitor la Logan ce facem cu testul de la francezi?sa se duca o lupta intre producatori (concerne) sau chiar este adevarat ?si de ce la EU( cetateni)se dau despagubiri pt gentile de alu´? si noua nu? Daca este o politica in chestia asta, nu cred ca este buna pt noi si cei care afirma ca la second nu sint masini bune se inseala amarnic la 8800 € itzi iei avion de masina si nu te mai plingi ca nu ai ABS etc….daca nu ar fi nenorocita de taxa vamala care in ungaria ex. sa scos din 1990 😉 atunci o sa imi zicetzi ca un golf sau pasat sau bmw este la mina a 2 kkt

 4. Cipri says:

  Am logan 1.4 de o luna (3000 km parcursi). Pare lenesa doar prima mie de km dupa care are ceva sprint (m-a scos din vreo 2 rahaturi). Trebuie sa stii cum sa o conduci si cum sa-ti obisnuiesti motorul. Consum mare? Cine zice asta? Doar cei care nu au si isi doresc una. Consum ca si cu Solenza daca nu ai picior greu.

 5. puiu says:

  eu sunt la inceput,deci am lamaia pe luneta si parbriz am cam ambalat motorul si am forjato dar s-a comportat o.k.

 6. molnar attila says:

  Ansi eu o ;dacia logan 1,4`si s-asi dori sa stiu cat mai mult despre securitatea masini ca despre ;lupta intre firme` vom afla mai putin.Eu o am de 6 luni si sunt foarte multumit ,pacat ca obtional nu se putea cere inbunatatiri la cel de 1,4.Daca ar avea si ;aiberg`latera, si ABS ERA O MASINA DE MILIOANE IN CIUDA CELOR CU ;SECOD-HAND`

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.