Mazda 3 2.0l Skyactiv-G MT6 All Packs

Cum am promis, iata si Mazda 3 G122, adica 2l benzina, aspirat, 122 CP, cutie manuala, 6 trepte, intr-o versiune de echipare completa, adica Plus si toate pachetele disponibile. I-am zis, generic, versiune All Packs, ca le are pe toate…

Sigur, prima intrebare pe care am primit-o inca de dinainte sa o conduc, a fost de ce nu mai are performanta vechiului model. Ei bine, probabil din cauza introducerii noului standard de masurare a emisiilor, WLTP, si Mazda si alti producatori s-au vazut in situatia neplacuta de a-si limita din fabrica performantele unor motorizari, pentru a se incadra cu consumul si emisiile in limitele acestor normative. Si de aici probleme.

Logic, nimeni nu se bucura ca nu mai ai un 0-100 in zona de 9 secunde, nimeni nu se bucura ca nu mai ai versiuni intermediare, de 150, 165 CP, dar macar cu Skyactiv X se mai anuleaza din neajunsuri. Plus tractiune integrala, pentru cei care se plangeau de asta…

Altfel insa, ca si vechiul Mazda 3 cu motorizari benzina, si noul model e mai mult decat onorabil, si cel mai mult impresioneaza consumul real, condusa cum trebuie masina consuma mai putin decat in fisa tehnica, cu tot cu WLTP. Asadar, directia e clara, motorizarile de putere mica sunt orientate clar spre consum, cine vrea performanta, merge pe X.

Sigur, e greu sa tii pasul cu anumite motorizari turbo, 1.3-1.5l, mai ales pe partea de reprize, cand ai un motor aspirat, fie el si de 2l, insa pe ansamblu dinamica modelului nu e neglijabila, si numai daca esti foarte pretentios te poti plange.

Evident, comparatia cu alte modele compacte va ridica si problema pretului, care nu e neglijabil, insa cei care vor Mazda probabil ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru calitatea interiorului si design-ul extravagant…

2 thoughts on “Mazda 3 2.0l Skyactiv-G MT6 All Packs

 1. Mihai P

  Va salut cu respect.
  Înainte de toate vreau sa va spun ca sunt un fan și consider ca sunteți singurul jurnalist auto român care într-adevăr este relevant în industrie și nu spune prostii.
  Văzând reviewuri peste reviewuri, doresc sa fac un upgrade de la o Corolla 1.6 valvematic 132cp fie la Civic 1.5 182cp, Mazda 3 g122 sau posibil skyactiv X, având în vedere ca prețul este pe acolo cu un Civic dotat. Mai am în calcul și Golf Vii facelift 1.5tsi 150cp.
  Dintre toate acestea, care ar fi alegerea sensibil mai “bună”? Menționez ca toate 3 îmi plac, si nu îmi dau seama care ar fi mai eficienta dpvd al performantelor, mai confortabila, silențioasă la viteza … Sistemul audio este important de asemenea.

  • turatiimaster

   Mazda 3 Skyactiv X daca nu deranjeaza spatiul interior mai mic ca la Civic. Golf-ul merge bine, insa la ora asta e banal, nu poate fi comparat cu noul Mazda 3 sau Civic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.